MUNICIPIS

Esterri d’Àneu, regust medieval i porta d’entrada per descobrir les valls d’Àneu

És la vila més important de les Valls d'Àneu i el seu centre econòmic i geogràfic.
Esterri d'Àneu 2
photo_camera Carrer Major d'Esterri d'Àneu /FS

Esterri d’Àneu és un encantador poble de regust medieval i la millor porta d’entrada per descobrir les meravelles naturals i arquitectòniques de les valls d’Àneu. La tradició pirinenca queda reflectida en les cases i carrerons del barri vell, origen d’una població que s’estén per un prat verd al centre de les valls d’Àneu. De fet, és la vila més important d’aquesta subcomarca i el seu centre econòmic i geogràfic.

El pont romànic (segle XIII), les restes de l’antiga església de Sant Vicenç (segle XV) i l’església parroquial de Sant Vicenç (segle XVIII) són els elements històrics més destacats del municipi. Des del punt de vista cultural i etnogràfic, destaca l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

El batec de la Vall d'Àneu

Envoltat per extensos prats verds i travessat per la aigües de la Noguera Pallaresa, Esterri d'Àneu és molt més que un poble: és el centre geogràfic, econòmic, social i cultural de les valls d'Àneu. Tot i trobar-se en una àmplia vall, les muntanyes del voltant són altes i imponents, i el contrast que es crea fa d'Esterri d'Àneu un indret màgic. 

Al poble s'hi respira un ambient vivaç i agradable que omple de vida els estrets carrers d'origen medieval perfectament conservats del casc antic. Els colors vius de les flors que guarneixen els carrers destaquen entre el grisos de les parets de pedra. Al carrer major hi abunden els petits comerços, els restaurants i els allotjaments que es barregen amb la cultura tradicional que impregna tots els racons i que s'impulsa des de l'Ecomuseu de les valls d'Àneu, el motor cultural de referència.

Imprescindibles

- Visitar l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

- Caminar pel passeig Vora Riu.

- Descobrir els racons medievals del barri vell, com l’església de Sant Vicenç, l’antiga església de Sant Vicenç i el pont romànic.

- Degustar la carn de vedella i de poltre del Pirineu a la Fira de Santa Teresa.

- Iniciar una excursió per l’entorn natural de les valls d’Àneu.

Més a Pallars Sobirà