TURISME ACTIU

Les empreses de ràfting demanen remodelar el pas per la presa de l'Hostalet per augmentar el període de navegabilitat

El Pallars Sobirà segueix sent la comarca líder en turisme actiu amb més de 340.000 serveis
Pla general del pas de la presa de l'Hostalet, al riu Noguera Pallaresa al seu pas pel Pallars Sobirà, entre Sort i Rialp, el 24 d'octubre del 2019. (horitzontal)
photo_camera Pla general del pas de la presa de l'Hostalet, al riu Noguera Pallaresa al seu pas pel Pallars Sobirà, entre Sort i Rialp/Marta Lluvich

Les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà demanen al Consell Comarcal remodelar el pas per la presa de l'Hostalet, al riu Noguera Pallaresa, per augmentar el període de navegabilitat. En aquest punt s'hi va fer una important obra per poder-lo fer navegable i aquesta temporada passada ha estat la primera en què ha funcionat. Florido Dolcet, representat de les empreses, ha explicat que quan el cabal és superior als 40 metres cúbics per segon, generalment a l'època del desglaç a la primavera, s'ha de seguir baixant de la barca i passar a peu per un pas lateral del riu. Per això, ha demanat ajustar l'obra per ampliar la navegabilitat d'aquest punt a tota la temporada d'esports d'aventura.

Florido ha explicat que quan pel riu baixen entre 20 i 40 metres cúbics per segon la navegabilitat està garantida a la presa de l'Hostalet però quan es supera aquest cabal, per temes de seguretat, superen aquest punt baixant de la barca i passant per un pas lateral.

El president de l'Associació d'Esports d'Aventura ha dit que volen que el Consell faci uns ajustos a l'obra, inaugurada a la primavera, per augmentar la navegabilitat per aquest punt a tota la temporada.

Pel que fa a aquesta temporada d'esports d'aventura que va acabar el passat 15 d'octubre ha augmentat entre un 3 i 5% els serveis respecte a la temporada anterior. Florido ha dit que al Pallars Sobirà se n'han realitzat uns 340.000.

Florido ha explicat que el Sobirà segueix sent líder a l'estat espanyol pel que fa a oferta d'activitats i venda de serveis.

comentaris