25.05.2022 |
Viure als Pirineus

RESIDUS

El Consell del Pallars Sobirà augmenta un 9,5% la taxa d'escombraries

L'equip de govern justifica la mesura en l'increment de l'IPC, del carburant i de la deposició a l'abocador de Fígols
RESIDUS SORT
Un camió del servei porta a porta, recollint un contenidor de paper a Rialp, al Pallars Sobirà/Marta Lluvich
El Consell del Pallars Sobirà augmenta un 9,5% la taxa d'escombraries

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha aprovat aquest dilluns un augment del 9,5% a la taxa d'escombraries. L'equip de govern (ERC) justifica la mesura en l'increment de l'IPC, de la taxa del carburant i de la deposició a l'abocador de Fígols. Amb aquesta mesura un habitatge passarà de pagar 94,39 euros a pagar 103,36 euros. Carles Isús, president del Consell Comarcal, ha explicat que aquesta és la segona pujada en set anys. Isús ha recordat que el Sobirà és la segona comarca catalana que més recicla i una de les que té el rebut més barat d'escombraries, per sota els 150 euros de la mitjana catalana. El president comarcal ha dit que ara es treballarà per incorporar nous municipis, com Baix Pallars, al sistema de recollida porta a porta.

Junts pel Pallars Sobirà va votar en contra d'aquesta pujada en tractar-se d'una pujada lineal sense cap mena de debat previ amb els consellers de l'oposició. Junts pel Pallars Sobirà plantejava un augment més considerable als grans productors per intentar que la pujada a un domicili sigues més reduïda.

Isús ha dit que ara es començarà a treballar en la informatització de tot el sistema per propers augments de la taxa i que no siguin lineals i es pugui bonificar a qui més recicla.

El Consell del Pallars Sobirà augmenta un 9,5% la taxa d'escombraries
Comentarios