POLÍTICA AGRÀRIA

Els ramaders porten al Consell Comarcal del Pallars Sobirà la reclamació d'introduir canvis a la nova PAC

Demanen unes normes adaptades a les comarques de muntanya que els permetin "salvaguardar" la pagesia extensiva
PAC ramaders Pallars Sobirà 2
photo_camera El grup de Pagesia Extensiva del Pallars Sobirà s'ha reunit amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà / Marta Lluvich

El grup de treball de Pagesia Extensiva del Pallars Sobirà s'ha reunit amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà per tractar diverses demandes del sector i introduir modificacions a la nova PAC 2023-2027. El president comarcal Carlos Isus s'ha compromès a acompanyar als ramaders en aquesta reivindicació i ha demanat unes normes justes per les comarques de muntanya. Per tot plegat, confia que la pròxima setmana es puguin reunir totes les parts amb tècnics i polítics del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. Per aquestes modificacions de la PAC se'n veuen perjudicats més de 150 ramaders del Pallars Sobirà. Pepe Rosell, representant del grup de treball, confia en aquesta modificació per "salvaguardar i enfortir la pagesia extensiva".

PAC ramaders Pallars Sobirà
El grup de Pagesia Extensiva del Pallars Sobirà s'ha reunit amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà / Marta Lluvich

Aquesta petició la van fer arribar a finals del mes de febrer al Departament d'Acció Climàtica sense haver obtingut resposta. Rosell ha explicat que, de moment, més de 400 persones i organitzacions del Pirineu ja han donat suport a un manifest en defensa d'aquest model. El text critica que "l'homogeneïtzació de les polítiques agràries" fa que aquestes no estiguin adaptades a les característiques del territori.

El president comarcal ha lamentat que un cop més es fan unes normes sense comptar amb el territori ni la seva idiosincràsia. Per tot plegat, acompanyarà als ramaders fins on calgui per defensar les seves reclamacions. Aquest mateix dimecres ja s'ha posat en contacte amb la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran per posar data a una reunió per la setmana vinent.

comentaris
Més a Pallars Sobirà