PESCA

Vuitanta esportistes participen en el Campionat d'Espanya de Salmònids que se celebra al Pallars Sobirà

El riu Noguera Pallaresa presenta condicions "molt bones" per pescar
Pesca Noguera Pallaresa 1
photo_camera Un pescador competint a la Noguera Pallaresa a Baro / Marta Lluvich

 El Pallars Sobirà acull aquests dies un total de vuitanta esportistes que participen en el VI Campionat d'Espanya de Salmònids en modalitat Mosca Masters. D'aquest campionat en sortiran els pescadors que representaran a la Federació espanyola als mundials. Les proves es celebren en un tram de 20 km, comprés entre Rialp i Collegats, de la Noguera Pallaresa. Durant la competició cada esportista haurà pescat 8 hores en dos dies. Juan Vert, president del Comitè Salmònids de la Federació espanyola, ha dit que la Noguera Pallaresa es troba en unes "molt bones" condicions per a la competició i ha destacat la predisposició de les administracions i les elèctriques per facilitar un cabal constant d'aigua durant aquests dies.

Satur López, capità de la selecció catalana de pesca a mosca, ha explicat que els darrers anys Castella i Lleó i Astúries acollien la majoria de competicions de pesca en modalitat mosca i ha dit que confia que a poc a poc retornin cap al Pallars Sobirà, referent en pesca des de fa anys.

2c2e3ea4-5fa7-4e90-8d9d-f9fd17d4efcb
Un pescador competint a la Noguera Pallaresa en la modalitat de pesca amb mosca  / Marta Lluvich

La Federació Catalana de Pesca va presentar el riu Noguera Pallaresa com a candidat per la celebració d'aquest campionat donat que reuneix totes característiques que una competició d'aquestes característiques demana: quilòmetres de riu, quantitat i qualitat de peixos per pescar, i bon cabal d'aigua.

López ha dit que des de la Federació Catalana volen tornar a posicionar el Pallars Sobirà com a destí de pesca. Aquest campionat és un gran aparador, però la intenció és que cada any se celebri a la Noguera Pallaresa una competició d'alguna modalitat de pesca.

Entre els vuitanta esportistes que competeixen hi ha pescadors de 13 comunitats autònomes. Les proves han començat aquest divendres i finalitzaran dissabte amb la darrera mànega.

comentaris
Més a Pallars Sobirà