RESCATS DE MUNTANYA

Els Bombers de la Generalitat busquen una parella d'excursionistes perduts a la Pica d'Estats

La unitat GRAE dels Bombers de la Generalitat també treballa en l’evacuació d’un excursionista que hauria patit un còlic nefrític mentre s’allotjava al refugi Amitges, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
Bombers cerca Parc Nacional Aigüestortes
photo_camera Un helicòpter participant en una recerca al PN d'Aigüestortes i Estanys de Sant Maurici / Bombers

Els Bombers de la Generalitat treballen des d’ahir al vespre en la recerca d’un parell d’excursionistes presumptament perduts a Alins. L’avís als cossos d’emergències va entrar ahir a les 18.01h. Una persona alertava que un parell d’amics (un home de 41 anys i una dona de 40) havien sortit divendres a primera hora de la tarda amb la intenció de fer vivac a la Pica d’Estats i que ja haurien hagut de tornar, al seu domicili de Lleida. Era del tot impossible contactar telefònicament amb ells.

Els Mossos d’Esquadra van localitzar-ne el vehicle, estacionat a l’aparcament del Pont de la Farga. Amb aquesta dada, el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat van iniciar la recerca, fent a peu la ruta fins al refugi Vallferrera per la pista principal, que estava totalment gelada. Un cop allà van comprovar que la parella no hi era; les persones que hi havia allotjades tampoc no els havien vist. Un binomi del GRAE, mentrestant, va fer guàrdia a tocar del cotxe de la parella, per si apareixien.

Un cop confirmat que les persones no eren al refugi, es va interrompre la recerca, que s’ha reprès aquest matí, amb 4 dotacions dels Bombers de la Generalitat i 4 indicatius dels Mossos d’Esquadra, dos dels quals són de la Unitat d’Intervenció en Muntanya.

Evacuació d’un excursionista indisposat al refugi Amitges

La unitat GRAE dels Bombers de la Generalitat també treballa, des de les 08.24h d’aquest matí, en l’evacuació d’un excursionista que hauria patit un còlic nefrític mentre s’allotjava al refugi Amitges, ubicat al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. L’avís l’ha donat el guarda del refugi. Immediatament s’ha activat un helicòpter del servei amb membres del GRAE i personal sanitari del SEM. Han aterrat a Espot. Un vehicle tot terreny de Bombers els durà fins a Sant Maurici i des d’allà arribaran esquiant fins al refugi, per immobilitzar i posteriorment evacuar l’excursionista.