17.05.2022 |
Viure als Pirineus

SUCCESSOS

Els Bombers continuen treballant en l'extinció de l'incendi d'alta muntanya a la Guingueta d'Àneu

L'incendi afecta la carena del Broncal i evoluciona en direcció a Esterri. 

foto_3141535
Un mità aeri sobrevola la zona de l'incendi
Els Bombers continuen treballant en l'extinció de l'incendi d'alta muntanya a la Guingueta d'Àneu

ACN La Guingueta d'Àneu .- Els Bombers de la Generalitat han reprès aquest dijous al matí les tasques d'extinció de l'incendi de vegetació d'alta muntanya de la Guingueta d'Àneu que es va declarar el passat dissabte. L'incendi ha afectat 450,9 hectàrees de vegetació de matollar, pastures i zona arbrada. Aquest dimecres, els bombers van treballar durant tot el dia al flanc esquerre, proper a la zona d'Esterri. Es van produir vàries represes a la Vall de Nyiri que es van poder controlar, però les flames van evolucionar en direcció a Esterri, en una zona molt escarpada i insegura que va fer que el foc s'anés obrint en descendent per la carena del Broncal. En aquesta part hi ha uns dos quilòmetres de perímetre actiu i ara l'objectiu dels bombers és ancorar el perímetre i evitar l'entrada del foc al cap Parc Natural dels Pirineus a la Vall de Nyiri.

La dificultat d'accés a la zona de l'incendi fa impossible als bombers fer una extinció d'atac amb vehicles d'aigua i han d'utilitzar una estratègia de contenció, desplaçant el personal amb els mitjans aeris fins a la zona de l'incendi, i treballant amb l'ajuda d'eines manuals i foc tècnic. L'objectiu dels bombers és ancorar el perímetre i evitar l'entrada de l'incendi al cap Parc Natural dels Pirineus a la Vall de Nyiri. No obstant, les fortes pendents, inestables i amb cingleres mancades de camins, fan molt lenta i insegura la tasca amb eines mecàniques per part dels efectius.

En el dispositiu, els Bombers de la Generalitat continuaran treballant una cinquantena d'efectius terrestres, amb les unitats GRAF (Grup d'Actuacions Forestals) i EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal) i el suport de cinc mitjans aeris (tres helicòpters i dos avions de vigilància i atac) que faran tasques de transport de personal i descàrregues d'aigua. També comptaran amb dos vehicles d'aigua (Bombes Rurals Pesants) i 16 vehicles lleugers.

Segons les darreres estimacions dels Agents Rurals, l'incendi ha afectat 450,9 hectàrees de vegetació de matollar, pastures i zona arbrada. D'aquestes, 425,97 hectàrees pertanyen al municipi de la Guingueta d'Àneu i 24,11 hectàrees al municipi d'Alt d'Àneu.

  •  

Els Bombers continuen treballant en l'extinció de l'incendi d'alta muntanya a la Guingueta d'Àneu
Comentarios