SUCCESSOS

Els Agents Rurals denuncien un caçador per abatre un cérvol sense autorització al Pallars Sobirà

L'home també ha estat denunciat per no dur la peça de roba d'alta visibilitat obligatòria des de l'any 2003
Agents Rurals cérvol 2
photo_camera El cérvol abatut i abandonat a la zona de caça controlada de Sort, Soriguera i Rialp /Agents Rurals

Els Agents Rurals han denunciat un caçador del Pallars Sobirà per abatre un cérvol sense la corresponent autorització. Els fets van passar durant el cap de setmana a la zona de caça controlada de Sort, Soriguera i Rialp. El Grup Especial de Verins i antifurtivisme (GEVA) estava controlant a distància, a través de telescopi, una batuda de porc senglar, quan van veure un caçador que no portava posada la peça d'alta visibilitat, obligatòria des del 2003. En aquell moment el caçador va observar un cérvol, li va disparar, el va abatre i el va deixar abandonat allà mateix, a tocar d'una font, amb el consegüent perill de contaminació de les aigües. Els Agents Rurals havien estat observant la cronologia dels fets i van procedir a denunciar el caçador.

Agents Rurals cérvol
El cérvol abatut i abandonat a la zona de caça controlada de Sort, Soriguera i Rialp /Agents Rurals

Miquel Arilla, Cap de l'Àrea Bàsica del Pallars Jussà, ha explicat a VIURE ALS PIRINEUS que el caçador va cometre dues infraccions, d'una banda, caçar un cérvol sense autorització i, de l'altra, no portar la peça d'alta visibilitat, obligatòria, per tal d'evitar accidents de caça entre caçadors. Arilla diu que cada any es produeixen accidents de caça entre caçadors i no se n'hauria de produir cap, per això posa molt èmfasi en l'obligatorietat de portar la peça de roba d'alta visibilitat que evita moltes desgràcies.

Agents Rurals cérvol 3
El cérvol abatut i abandonat a tocar d'una font / Agents Rurals

Miquel Arilla s'ha mostrat molt sorprès per l'actuació del caçador en deixar abandonada la peça allà mateix. És un comportament impropi d'una persona aficionada a la caça, com a mínim hauria de retre tribut i respectar l'animal que ha matat, no és gens habitual un comportament d'aquesta mena, ha manifestat. Finalment, van ser els Agents Rurals els qui van retirar el cérvol mort.

La sanció que rebrà el caçador pallarès per les dues infraccions estarà al voltant d'uns 3.000 euros.

Més a Pallars Sobirà