16.08.2022 |
Viure als Pirineus

CAMINS

Descobreixen l’empedrat antic del camí de la Davallada de Llagunes

Amb la feina de desenes de voluntaris i voluntàries del Pallars Sobirà i d’arreu de Catalunya se n’ha recuperat el traçat original.
Empedrat pedra seca Llagunes
Joves voluntaris han treballat en la construcció de l'empedrat de Llagunes/PNAP
Descobreixen l’empedrat antic del camí de la Davallada de Llagunes

El proper divendres 24 de juliol a les 18 hores tindrà lloc l’acte de descoberta de l’empedrat del camí de la Davallada de Llagunes. Aquest antic empedrat fet amb pedra seca havia quedat amagat pel pas del temps, el desús i l’erosió del terreny i gràcies a les tasques de recuperació que han realitzat durant aquests últims mesos desenes de voluntaris i voluntàries del Pallars Sobirà i de grups de joves de caus i esplais de Catalunya s’ha recuperat una part de l’empedrat original i s’ha reconstruït alguns dels trams amb l’art de la pedra seca, una tècnica constructiva declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO.

DSC_0286

(Foto:Museu de Camins)

A l’acte de descoberta de l’empedrat que tindrà lloc el divendres 24 de juliol a les 18 hores en Jaume Cortina, padrí nascut a Llagunes que explicarà per a què s’havia utilitzat aquest camí i com es treballava conjuntament per mantenir els camins al segle XX, una voluntària representant dels diversos grups de joves que ens explicaran la seva experiència durant els camps de treball realitzant les tasques de recuperació de l’empedrat, i en Marc Cortina i la Gemma Cots, dos dels representants de l’entitat Balmes Blancs i responsables del projecte Museu de Camins que explicaran com s’ha recuperat aquest empedrat de pedra seca i el projecte Museu de Camins en el qual s’emmarca aquesta acció. L’acte el clourà en Josep Lluís Piqué, regidor de l’Ajuntament de Soriguera, municipi en el qual s’estan realitzant les diverses intervencions de recuperació de camins antics que s’engloben dins del projecte Museu de Camins. Al finalitzar l’acte es repartirà un berenar per a tots els i les assistents.

Descobreixen l’empedrat antic del camí de la Davallada de Llagunes
Comentarios