08.12.2022 |
Viure als Pirineus

JOVENTUT

La directora general de Joventut visita el casal d'estiu d'Esterri d'Àneu

Han visitat el casal d'estiu d'Esterri d'Àneu, una acampada a Escalarre, unes colònies a Sort i un camp de treball a Soriguera
La directora general de Joventut, Laia Girós, ha visitat el casal d'estiu d'Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà, el 20 de juliol del 2020. (horitzontal)
La directora general de Joventut, Laia Girós, ha visitat el casal d'Estiu d'Esterri d'Àneu/Marta Lluvich
La directora general de Joventut visita el casal d'estiu d'Esterri d'Àneu

La participació de nens i joves de 3 a 17 anys a casals d'estiu, colònies i campaments ha patit una "petita caiguda" respecte a l'any passat a Catalunya a causa de la covid-19. La directora general de Joventut de la Generalitat, Laia Girós, ha visitat un casal d'estiu a Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà), amb 28 participants. Ho ha fet acompanyada del director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch i de l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó. També hi han assistit la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós; la coordinadora territorial de Joventut, Lourdes Ravetllat; la regidora de Joventut d'Esterri d'Àneu, Emma Cantos, i la consellera comarcal, Laura Tristan.

La directora general de Joventut, Laia Girós, ha visitat un casal d'estiu d'Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) el 20 de juliol del 2020. (horitzontal)

(Foto: Marta Lluvich)

La voluntat de Joventut és seguir fent totes les activitats a tot Catalunya i en cap cas s'aposta per la seva anul·lació, ha dit la directora general en relació a la pandèmia de la Covid-19. Girós ha explicat que en tot moment prevalen les mesures de seguretat i prevenció i ha destacat que els grups tancats de deu persones amb, com a mínim, un monitor és molt important. La idea de treballar amb grups reduïts obeeix a la voluntat d'assegurar la traçabilitat si es produís un positiu per coronavirus ja que en cas de donar-se un positiu "és molt fàcil fer un rastreig", ha dit.

Rentar-se les mans, portar mascaretes, controlar la temperatura i desinfectar tots els espais i materials s'ha convertit en una rutina per monitors, infants i joves per garantir el bon funcionament de l'activitat de lleure.

La directora general de Joventut, Laia Girós, ha visitat un casal d'Estiu a Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà, on s'ha fet una selfie amb els nens el 20 de juliol del 2020. (horitzpontal)
(Foto: Marta Lluvich)

Per Girós era "imprescindible" poder organitzar aquestes activitats de lleure ja que que els nens i joves tenien una "necessitat" important de socialitzar-se després de mesos confinats i sense anar a l'escola.

A la tarda la directora general ha anat a Llagunes (Soriguera) per tal de visitar el camp de treball “Recuperem els camins de la Vall de Siarp”, on 12 joves hi recuperen camins d’alta muntanya en el marc del projecte “Museu de Camins”. Demà dimarts, dia 21, faran visites d’activitats d’estiu a la Pobla de Segur, la Torre de Capdella i Conca de Dalt, al Pallars Jussà.

La directora general de Joventut visita el casal d'estiu d'Esterri d'Àneu
Comentarios