CINEMA

CurtÀneu projecta curts mediambientals a les escoles i instituts del Pallars Sobirà

Fins divendres 11 de març l’Asssociació Cineasta CurtÀneu organitza 14 sessions de cinema a nou centres educatius del Pallars Sobirà per a un total d’uns 300 alumnes
Sessió de Suma valors amb els curts
photo_camera Sessió de Suma valors amb els curts

L’Associació Cineasta CurtÀneu, entitat que impulsa cada any la mostra de cinema CurtÀneu, projectarà aquesta setmana -fins divendres 11 de març- curtmetratges de temàtica ambiental a totes les escoles i instituts del Pallars Sobirà. L’objectiu del projecte “Suma valors amb els curts” és fomentar en els alumnes l’activisme en la lluita per salvaguardar la salut del planeta.

Al voltant de 300 alumnes gaudiran de la iniciativa, ja que durant tota la setmana se celebraran un total de 14 sessions de cinema a set escoles i dos instituts del Pallars Sobirà on es projectaran 14 curtmetratges de temàtica mediambiental. Destaca el film d’animació “Sad beauty”, el documental “Out of plastic”, el premiat film d'animació “Hybrids” i el curtmetratge experimental “Wrapped”.

‘Suma valors amb els curts’ és un projecte propi de l’Associació Cineasta CurtÀneu que s’emmarca en Acció>Cinema, iniciativa que promou l’audiovisual com a eina de construcció d’una ciutadania formada, crítica i mobilitzada per un món més just. Acció>Cinema és impulsada per Catalunya Film Festivals en col·laboració amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament del Departament d'Acció Exterior i Gobern Obert i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. ‘Suma valors amb els curts’ és dinamitzat per la secció de natura del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, i compta també amb la participació del Parc Natural de l'Alt Pirineu. La coordinació amb les escoles la realitza el Centre de recursos Pedagògics del Pallars Sobirà.

Sobre l’Associació Cineasta CurtÀneu

L’Associació Cineasta CurtÀneu és l’associació que promou el cinema des de les Valls d’Àneu. L’Associació organitza cada any CurtÀneu, una mostra internacional de curtmetratges que es celebra a les Valls d’Àneu, nascuda a l'any 2016 i que forma part de la coordinadora de festivals de Catalunya, Catalunya Film Festivals. CurtÀneu és una mostra molt arrelada al territori que cada any porta a les Valls d’Àneu una selecció variada de curtmetratges reconeguts en certamens de referència d'arreu del món. http://www.curtaneu.cat