15.08.2022 |
Viure als Pirineus

PATRIMONI

El Consell del Pallars Sobirà organitza les 1res Jornades de dinamització del patrimoni cultural

L'objectiu és que la població pallaresa conegui millor l’abast, la riquesa i la diversitat del seu patrimoni i n’esdevingui el seu principal defensor i difusor
Interior de Santa Maria de Ginestarre Bisbat d'Urgell
Interior de Santa Maria de Ginestarre / Bisbat d'Urgell
El Consell del Pallars Sobirà organitza les 1res Jornades de dinamització del patrimoni cultural

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha impulsat la celebració d’unes jornades de dinamització del patrimoni cultural de la comarca, adreçades a tothom, Els organitzadors han considerat oportú començar pel romànic, amb la confiança que en properes edicions es posi  el focus sobre altres àmbits del patrimoni. Aquest any, per fer-ho possible han comptat amb el suport de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. 

Un dels principals objectius és que la població local conegui millor l’abast, la riquesa i la diversitat d’aquest patrimoni i n’esdevingui el seu principal defensor i difusor, especialment el sector turístic, per a qui aquest patrimoni constitueix un dels principals recursos i atractius de què disposem.

PROGRAMA:

  • Dissabte, 23 d’octubre.  Antigues escoles de Sorpe.

-       11.00h. Benvinguda.

Xavier Llena Cano, Alcalde d’Alt Àneu.

Carlos Isus Castellarnau, President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Estefania Rufach i Fontova, Vicepresidenta de L’Institut d’Estudis Ilerdencs.

-       11,15h. Presentació Jornades a càrrec de Laura Tristán, consellera de Cultura del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

-       11.20h. Presentació vídeos Youtube. A càrrec de David Pociello, Arqueòleg i guia interpretador

-       11. 40h. Conferència inaugural. L’art romànic pirinenc, avuiEl Pallars Sobirà. A càrrec d’Immaculada Lorés, catedràtica d’art medieval de la Universitat de Lleida, membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Sessió en format presencial i en línia

  • Dimarts, 26 d’octubre. Son.

-       10-12h.Visita al Centre d’Interpretació del Romànic i a l’església dels Sts. Just i Pastor de Son. A càrrec de Toni Anyó, historiador i antropòleg, i Lluís Fíguls, informàtic. Pyrenea.

La teulada restaurada de l'ermita de Santa Maria de la Serra de Farrera. Imatge del 22 de juny de 2019. (Horitzontal)(Foto: La teulada restaurada de l'ermita de Santa Maria de la Serra de Farrera / Territori)

  • Dimecres, 27 d’octubre. Ginestarre-Farrera

- 10-11h. Visita a Sta. Maria de Ginestarre. A càrrec d’Ivan Catena, guia-interpretador. Terra Viva.

- 12-13h. Visita Santa Maria de la Serra a Farrera. A càrrec d’Àngel Bringué, alcalde de Farrera i Xavier Català, tècnic del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

  • Dijous, 28 d’octubre. Baiasca-Gerri de la Sal.

-       10-11h. Visita a St. Serni de Baiasca. A càrrec de Milagros Guardia, catedràtica d’art medieval de la Universitat de Barcelona i Josep Tugues, arqueòleg i tècnic de l’Ecomuseu de les valls d’Àneu.

-       12-13h. Visita a Sta. Maria de Gerri de la Sal. A càrrec de Peperepep Cultural i Immaculada Lorés.

Informació i inscripcions

La inscripció és gratuïta. Per inscriure's cal trucar al 973 626436 o enviar un correu a [email protected]. Totes les visites seran només presencials, excepte la sessió inaugural que també serà reproduïda en línia.

 

El Consell del Pallars Sobirà organitza les 1res Jornades de dinamització del patrimoni cultural
Comentarios