PATRIMONI

El Consell del Pallars Sobirà organitza les 1res Jornades de dinamització del patrimoni cultural

L'objectiu és que la població pallaresa conegui millor l’abast, la riquesa i la diversitat del seu patrimoni i n’esdevingui el seu principal defensor i difusor
Interior de Santa Maria de Ginestarre Bisbat d'Urgell
photo_camera Interior de Santa Maria de Ginestarre / Bisbat d'Urgell

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha impulsat la celebració d’unes jornades de dinamització del patrimoni cultural de la comarca, adreçades a tothom, Els organitzadors han considerat oportú començar pel romànic, amb la confiança que en properes edicions es posi  el focus sobre altres àmbits del patrimoni. Aquest any, per fer-ho possible han comptat amb el suport de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. 

Un dels principals objectius és que la població local conegui millor l’abast, la riquesa i la diversitat d’aquest patrimoni i n’esdevingui el seu principal defensor i difusor, especialment el sector turístic, per a qui aquest patrimoni constitueix un dels principals recursos i atractius de què disposem.

PROGRAMA:

  • Dissabte, 23 d’octubre.  Antigues escoles de Sorpe.

-       11.00h. Benvinguda.

Xavier Llena Cano, Alcalde d’Alt Àneu.

Carlos Isus Castellarnau, President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

Estefania Rufach i Fontova, Vicepresidenta de L’Institut d’Estudis Ilerdencs.

-       11,15h. Presentació Jornades a càrrec de Laura Tristán, consellera de Cultura del Consell Comarcal del Pallars Sobirà.

-       11.20h. Presentació vídeos Youtube. A càrrec de David Pociello, Arqueòleg i guia interpretador

-       11. 40h. Conferència inaugural. L’art romànic pirinenc, avuiEl Pallars Sobirà. A càrrec d’Immaculada Lorés, catedràtica d’art medieval de la Universitat de Lleida, membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Sessió en format presencial i en línia

  • Dimarts, 26 d’octubre. Son.

-       10-12h.Visita al Centre d’Interpretació del Romànic i a l’església dels Sts. Just i Pastor de Son. A càrrec de Toni Anyó, historiador i antropòleg, i Lluís Fíguls, informàtic. Pyrenea.

La teulada restaurada de l'ermita de Santa Maria de la Serra de Farrera. Imatge del 22 de juny de 2019. (Horitzontal)(Foto: La teulada restaurada de l'ermita de Santa Maria de la Serra de Farrera / Territori)

  • Dimecres, 27 d’octubre. Ginestarre-Farrera

- 10-11h. Visita a Sta. Maria de Ginestarre. A càrrec d’Ivan Catena, guia-interpretador. Terra Viva.

- 12-13h. Visita Santa Maria de la Serra a Farrera. A càrrec d’Àngel Bringué, alcalde de Farrera i Xavier Català, tècnic del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

  • Dijous, 28 d’octubre. Baiasca-Gerri de la Sal.

-       10-11h. Visita a St. Serni de Baiasca. A càrrec de Milagros Guardia, catedràtica d’art medieval de la Universitat de Barcelona i Josep Tugues, arqueòleg i tècnic de l’Ecomuseu de les valls d’Àneu.

-       12-13h. Visita a Sta. Maria de Gerri de la Sal. A càrrec de Peperepep Cultural i Immaculada Lorés.

Informació i inscripcions

La inscripció és gratuïta. Per inscriure's cal trucar al 973 626436 o enviar un correu a [email protected]. Totes les visites seran només presencials, excepte la sessió inaugural que també serà reproduïda en línia.

 

Més a Pallars Sobirà