CAMINS

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà inicia la recuperació del camí tradicional de Sort a Vilamur

Un dels aspectes clau del projecte és la conscienciació social per tal que els camins es reconeguin com una infraestructura clau del Pirineu amb valors patrimonials, identitaris i utilitaris.
Camí de Sort a Vilamur
photo_camera Senyalització del Camí de Sort a Vilamur / CCPS

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha iniciat la recuperació del camí tradicional de Sort a Vilamur. Aquesta actuació es troba inclosa dins el projecte de titulat Camins Tradicionals dels Pirineus i té com a objectius principals el manteniment i la promoció de l’extensa xarxa de camins de bast i ferradura que tenen les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran. Es pretén crear un producte turístic que permeti unir, a través d’aquests camins històrics, les diferents capitals de comarca de l’Alt Pirineu i l’Aran.

El projecte Camins tradicionals dels Pirineus, focalitza els seus objectius en el turisme de natura i el senderisme. Aquest esdevé una pràctica social i esportiva en constant creixement al món occidental, cada cop més arrelada entre tota mena de col·lectius; ja siguin urbans preocupats pel sedentarisme i l’estrès, ambientalistes interessats a descobrir i preservar els valors naturals, esportistes que busquen escenaris genuïns, famílies, etc.

Camí de Sort a Vilamur
Senyalització del Camí de Sort a Vilamur / CCPS

La conservació dels camins tradicionals també té un gran interès per la població local perquè incorpora les activitats que es duen a terme en els camins (caminar, córrer, pedalar, cavalcar...) als seus hàbits socials i de salut, i cada cop d’una forma més visible, als seus desplaçaments quotidians.

Un altre dels aspectes clau del projecte és la conscienciació social per tal que els camins es reconeguin com una infraestructura clau dels Pirineus amb valors patrimonials, identitaris i utilitaris.

Aquest mes d’abril s’ha iniciat el marcatge de l’antic camí de comunicació entre les poblacions de Vilamur i Sort, que forma part de la ruta que connectarà La Seu d’Urgell amb Sort, a través dels nuclis de Rubió i Llagunes. Ben aviat s’iniciaran les obres de recuperació que consistiran en la recuperació i millora de la plataforma del camí a través del desbrossat de la vegetació que actualment el tapa, la construcció de murs i parets de pedra seca, el despedregat del camí i la seva senyalització.

El projecte també contempla la millora dels camins que connectaran el Pallars Sobirà amb el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran, que serviran de nexe de comunicació per crear la futura xarxa pirinenca de camins.

Aquest projecte està cofinançat per la UE a través del fons FEDER, i està liderat per la Diputació de Lleida i l’IDAPA.

comentaris
Més a Pallars Sobirà