PATRIMONI

'Apropa’t al romànic del Pallars Sobirà' organitza una visita guiada a Santa Maria i Sant Miquel de Besan

La visita va ser conduïda per Cristina Simó, tècnica de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i va comptar amb la participació de representants dels sector turístic i comercial.
Romànic CCPS 1
photo_camera Visita guiada a les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel de Besan / CCPS

El passat dimecres, 27 d’abril, va tenir lloc una nova activitat dins les jornades de dinamització del patrimoni cultural iniciades l’any 2021, 'Apropa’t al romànic'. L’objectiu principal d’aquestes jornades és que la població local conegui millor l’abast, la riquesa i la diversitat d’aquest patrimoni i n’esdevingui el seu principal defensor i difusor, especialment el sector turístic, per a qui aquest patrimoni constitueix un dels principals recursos i atractius de què disposem.

La sortida va consistir en una visita guiada a Santa Maria i Sant Miquel de Besan i va comptar amb la participació de representants dels sector turístic i comerç entre altres. L’activitat va començar a les 10h del matí amb sortida des de la Borda de Felip. Des d’allà en una aproximació a peu pel camí de Besan, enmig d’un gran alzinar, fins arribar al poble de Besan, passant prèviament per Sant Miquel de Besan.

Romànic CCPS 2
Visita guiada a les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel de Besan / CCPS

La visita va ser conduïda per Cristina Simó, tècnica de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, i va finalitzar a les 14h. La bellesa, l’autenticitat de l’entorn va fer que la sortida fos una descoberta excepcional que va més enllà del romànic.

Aquestes jornades s'han impulsat des de la Conselleria de Cultura del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i aquesta vegada ha comptat també amb el suport de l’Ajuntament d’Alins i el Bisbat d’Urgell que han facilitat l’accés a aquests edificis emblemàtics de la vall Ferrera. Un cop més s’ha comptat amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.