SOLIDARITAT

Una cinquantena de voluntaris s'apleguen a Araós per donar suport a 'Herbes de l'Alt Pirineu'

El passat 6 de desembre a les 4 de la matinada, un incendi va devorar la casa de la Gemma i el Pedro i, amb ella, tota una vida dedicada al cultiu, elaboració i comercialització de plantes remeieres i infusions.

Herbes Araós 1
photo_camera Una cinquantena de voluntaris s'apleguen a Araós per donar suport a Herbes de l'Alt Pirineu / Marc Garriga

Una cinquantena de persones han participat aquest dissabte a Araós, al Pallars Sobirà, en la jornada solidària amb Herbes de l'Alt Pirineu. Els assistents a la trobada han acudit responent a la crida feta per amics i veïns i ens locals, amb el suport de la llibreria d’Alins, NaturaLlibres, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el col·lectiu Eixarcolant, l'Ajuntament d'Alins-Vallferrera i altres entitats, amb l’objectiu de cooperar en la reconstrucció del seu projecte vital.

Cal recordar que el passat 6 de desembre a les 4 de la matinada, un foc va devorar la casa de la Gemma i el Pedro d’Herbes de l’Alt Pirineu i, amb ella, tota una vida conreada al Pallars Sobirà, dedicats al cultiu, elaboració i comercialització de plantes remeieres i infusions. Bona part de la seva producció va quedar destruïda. La reacció de la gent que valora la feinada de la Gemma i el Pedro d'Herbes de l'Alt Pirineu no s'ha fet esperar.

Herbes Araós 2
Els voluntaris van celebrar un dinar etnobotànic / Marc Garriga

Plantes medicinals i aromàtiques

Gemma Navàs i Pedro Zurita tenen una hectàrea i mitja de cultiu de plantes medicinals i aromàtiques a Araós, a la Vall Ferrera, a 1000 metres d'alçada. També recol·lecten plantes silvestre al Bosc de Virós. Tot el procés es fa a mà, recol·lecten amb tisora, assequen en un assecador natural sense aire forçat, desfullen a mà i envasen cada producte ells mateixos, per tal de donar uniformitat i màxima qualitat al producte final.

PROGRAMA DE LA JORNADA SOLIDÀRIA

9:00h. Feines de camp (cal portar guants de treball).
Preparació del dinar etbotànic amb Eixarcolant.
Taller infantil amb el llibre L’ocell de foc i el seu autor, l’Angel Bonada.

14:00h. Dinar etnobotànic
Sorteig de cistelles solidàries de productes locals

16:00h. Taller de glosa i danses folk

Tot acompanyat d’infusions d’Herbes de l’Alt Pirineu per a tothom!

Preu d’inscripció: 25€
Inclou: Dinar + sorteig + tallers

Tots els beneficis aniran destinats a ajudar a Herbes de l’Alt Pirineu.