23.01.2022 |
Viure als Pirineus

RÀFTING A LA NOGUERA PALLARESA

Un centenar d'escolars donen el tret de sortida a la temporada de ràfting al Pallars Sobirà

La companyia Endesa assegura el cabal necessari per a la pràctica d'aquest esport entre el 15 de març i el 14 d'octubre

Ràfting a Llavorsí
Ràfting al Noguera Pallaresa, a Llavorsí/Marta Lluvich
Un centenar d'escolars donen el tret de sortida a la temporada de ràfting al Pallars Sobirà

Les empreses de Ràfting Llavorsí i Roc Roi han donat, aquest dijous, el tret de sortida a la temporada de ràfting al Pallars Sobirà. Grups d'escolars, d'Algesires i el Penedès, han aprofitat el viatge de final de curs per combinar activitats de neu com l'esquí amb un dia de ràfting. Les condicions del riu són excel·lents i el cabal l'adequat per la pràctica d'aquest esport. Endesa assegura el cabal necessari per a la pràctica del ràfting entre el 15 de març i el 14 d'octubre. La companyia garanteix un cabal mínim a Llavorsí, on conflueixen la Noguera Pallaresa i la Noguera de Cardós, d'entre 22m3/s entre les 10 i les 14 hores, el que fa possible gaudir d'aquest esport d'aventura. Per fer front a les baixes temperatures d'aquesta època -aquest dijous uns 9 °C-, les empreses faciliten la vestimenta necessària per no mullar-se ni passar fred.

El descens que han fet aquests primers escolars és un tram de 8 quilòmetres. Es tracta d'un trajecte destinat al públic juvenil que combina les aigües tranquil·les i algun ràpid. Prèviament al descens els monitors s'encarreguen de donar una mínima formació als usuaris sobre el material (casc, pala, vestit de neoprè i botes), la seva col·locació a la barca i com comportar-se en cas de caure al riu i les ordres bàsiques que el monitor els anirà donant durant el trajecte i a les quals han d'obeir.

I, amb aquests coneixements sobre seguretat i tècnica comença el descens on les rialles i els crits dels joves no falten. D'ara fins a final de temporada serà una imatge habitual, al Pallars Sobirà, veure el riu Noguera Pallaresa barques plenes de clients gaudint de les aigües braves d'un dels millors rius d'Europa per aquesta pràctica.

Un centenar d'escolars donen el tret de sortida a la temporada de ràfting al Pallars Sobirà
Comentarios