FESTIVALS DE SENDERISME

Arriba la tercera edició del Senderi amb un programa per a tots els públics entre colors de tardor

El festival de senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu oferirà una ruta per conèixer els ocells de la zona adaptada a senderistes amb diversitat funcional

Festivals de Senderisme de Sort, la vall d'Àssua i el Batlliu
photo_camera Arriba el 3r Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliur / FSP

Els propers dies 20, 21 i 22 d’octubre, arriba el Senderi, el 3r Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliu. El festival s’emmarca dins els Festivals de Senderisme dels Pirineus (FSP), una iniciativa de cooperació territorial que vol promoure el senderisme i posar en valor la tasca que realitzen els guies locals.  El Senderi serà l’últim dels festivals d’aquest 2023, oferint un programa divers per gaudir dels colors de tardor del terme de Sort.

Continuant amb la dinàmica iniciada l’anterior any, la tercera edició de Senderi incorporarà una activitat per a senderistes amb diversitat funcional, avançant cap a l’objectiu de fer un festival inclusiu per a tots els públics i acostar la muntanya a aquest perfil de visitant. Aquesta activitat consistirà en una ruta adaptada en la qual es podrà conèixer les diverses aus de la zona així com les seves característiques i curiositats. També debutant aquest any, us oferim una ruta per conèixer la història i vida d’Olp centrant-se en el paper de les seves dones.

Festivals de Senderisme de Sort, la vall d'Àssua i el Batlliu
Arriba el 3r Festival de Senderisme de Sort, la Vall d’Àssua i el Batlliur / FSP

Repetint presència a Senderi, trobarem rutes com la passejada a bocafoscant per conèixer els éssers mitològics i les llegendes del territori, la ruta de “Les veus del Pamano” pels amants de la història i les novel·les, i després de l’èxit obtingut en les darreres edicions tampoc podia faltar una activitat d’astronomia, enguany ubicada al poble de Llessui, destinació turística Starlight, acompanyada amb una experiència gastronòmica temàtica amb productes locals. També debutant aquest any, i com a reformulació d’una activitat ja presentada, us oferim una activitat que combina enologia i l’obra artística de Santi Moix a l’Església de Sant Víctor de Seurí.

Com que un dels reptes dels Festivals de Senderisme dels Pirineus és potenciar la gran tasca duta a terme pels guies i intèrprets del territori, els quals aporten valor afegit a les excursions i activitats que es poden realitzar als entorns naturals del Pallars Sobirà, totes les activitats estan acompanyades per guies titulats del territori, expertes i experts en fauna, flora i cultura, entre d’altres, que t’aproparan a la realitat de la zona visitada, obrint les portes a una experiència més rica, profunda i única als visitants. El festival l’organitza l’Ajuntament de Sort amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Museu de Camins de la Vall de Siarb i l’Institut Hug Roger III de Sort. 

Més a Pallars Sobirà