FESTIVALS D'ESTIU

Arrenca l’Esbaiola’t, el Festival de Teatre de les Valls d’Àneu, amb totes les mesures garantides

La companyia francesa Têtes de Mules ha presentat “Parasite Circus” el seu espectacle, alliberador que profana el sentit comú i la correcció política; una rialla davant la mort, la malaltia i la por.

Pla general de la companyia Teatre Gorakada, del País Basc, en plena funció de Moby Dick al Festival Esbaiola't. Imatge d'Oriol Riart. 22 de Juliol de 2018. (Horitzontal)
photo_camera Teatre Gorakada, del País Basc, en plena funció al Festival Esbaiola't / Marta Lluvich

Aquest dijous 15 de juliol s’ha inaugurat la catorzena edició de l’Esbaiola’t, el Festival de Teatre de les Valls d’Àneu. El primer espectacle ha tingut lloc a les 19h a l’Ecomuseu, i ha estat la proposta de l’Esperanceta de Casa Gassia, que amb el seu Cabaret Pagès, ens ha demostrat que no hi ha pandèmia que pugui aturar la seva comèdia. A les 22h s’ha presentat l’espectacle de la companyia. Un dels espectacles més valorats, s’ha estrenat avui a les 22h amb les entrades esgotades. La funció ha estat de la mà de la companyia de Têtes de Mules, amb el seu Parasite Circus, una proposta gamberra que, a través de bufons shakespearians, música burlesca i titelles, l’impossible esdevé real i tangible, la comèdia es barreja amb la tragèdia grega, el teatre de fira torna a la vida i la poesia envaeix els carrers. Els qui ho desitgin tindran l’oportunitat de tornar a veure Parasite Circus el divendres a les 20h i a les 23h; i el dissabte a les 20h.

Companyia La Baldufa(Foto: Companyia la Baldufa)

El Festival ha donat el tret de sortida amb normalitat, si bé marcat per un protocol de seguretat estricte, les mesures anunciades recentment pel govern de la Generalitat no han afectat a l’organització del festival, atès que ja es complia amb la normativa establerta. Aquestes són les mesures que s’han adoptat per tal de garantir una celebració del festival segura per a tothom:

●        ús obligatori de la mascareta als espectacles, a les cues i a les entrades i sortides dels espais

●        distància de seguretat entre les cadires dels espais

●         el públic es distribuirà en cadires per grups bombolla

●         el 70% dels espais són a l’aire lliure i tots estan aforats al 70% de la seva capacitat

●         gel hidroalcohòlic per tothom a tots els espais d’actuació

●         no es permet menjar als espais d’actuació

●         entrades i sortides esglaonades

Alguns dels espectacles destacats per els dies següents dies del Festival:

“La Casa del Abuelo” - La Rous Teatre: Millor espectacle a la Fira Internacional de Teatre per a Nens i Joves FETEN 09, Premi FETEN 2011 al Millor Espectacle a la Millor Interpretació Femenina,  i el 2011 el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports li atorga el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut.

La_casa_del_abuelo-La_rous_teatro(Foto: “La Casa del Abuelo” - La Rous Teatre)

DIVENDRES 16, a les 18.30h (única funció)

 “La gran a...ventura” - Marcel Gros: pallasso de referència a Catalunya que ens farà riure i emocionar amb la seva tendresa.

DIVENDRES 16,  a les 17h   

“Entre nous... “ - Cirque entre nous: un col·lectiu d’artistes internacionals de circ contemporani agrupats al voltant de la tècnica que els apassiona, el Màstil Xinès.

DIVENDRES 16, a les 20h 

“Parasite Circus” - Tête de Mules: un bany de sang per als petits i per als grans! DIJOUS DIVENDRES 16, a les 20h; DISSABTE 17, a les 23h

 Més informació i entrades a: http://www.festivalesbaiolat.cat/