PIRAGÜISME D'AIGÜES BRAVES

Sort celebra la Copa d'Espanya de Promoció de Joves Promeses

Aquest cap de setmana, ENDESA adaptarà l'activitat de les centrals hidroelèctriques de la Torrassa i Llavorsí per tal de garantir el cabal òptim del riu per a la celebració de les competicions
unnamed (28)
photo_camera Estadi de piragüisme de Sort /ENDESA

Endesa col·laborarà amb la celebració de la Copa d’Espanya de Promoció de Joves Promeses d’aquest cap de setmanamodificant el cabal de la Noguera Pallaresa per tal d’adequar-lo a les necessitats d’aquesta competició. En concret, la Companyia ajustarà el turbinat de les centrals hidràuliques de Torrassa i Llavorsí. L’objectiu no és altre que garantir l’estat òptim del riu per tal que tingui les condicions requerides per al correcte desenvolupament de la competició.

La regulació del riu s’iniciarà dissabte a primera hora del matí. La central de la Torrassa, de 5 a 14:30h, turbinarà per una potència de 3 MW, i la de Llavorsí, de 7 a 16:30h, per una de 20 MW. A l’endemà, diumenge, per a la final de la Copa, la de Llavorsí, de 50 MW de 7 a 14:00h.

Aquestes maniobres han de garantir que, en tot moment, el caudal del riu sigui de 22 m3/s, la quantitat necessària per al bon desenvolupament d’aquesta activitat esportiva que, segons informen des de l’Associació Esportiva Pallars, comptarà amb 149 participants, tant masculí com femení, en la modalitat de canoa i caiac a les categories d'infantil i cadet.

unnamed (29)

Al llarg d’aquesta setmana, la Companyia ja ha col·laborat per a possibilitar la celebració de la Copa Catalana de Joves Promeses Eslàlom que es va fer dimecres 14, i en la qual, segons informen des de l’organització, hi van participar 95 esportistes.

La Companyia col·labora des de fa anys amb diverses associacions culturals i esportives de la Noguera Pallaresa per tal de facilitar el bon desenvolupament de diverses jornades i competicions. La iniciativa fonamental és la de l’augment del cabal del riu, en funció del tipus d’activitat que es realitzi, com són les competicions, durant un temps i una zona concreta. Per aconseguir-ho, Endesa treballa coordinadament amb els organitzadors per gestionar els embassaments de la capçalera de la Noguera Pallaresa.

comentaris
Més a Pallars Sobirà