DANSÀNEU, FESTIVAL DE CULTURES DEL PIRINEU

Finalitza la 28a edició del Dansàneu amb un èxit rotund

Les Valls d'Àneu han estat l'escenari d'una proposta artística de marcat to contemporani, que no ha oblidat el vincle amb la tradició i el seu extraordinari patrimoni.

Dansàneu divendres
photo_camera Esbart Sant Martí de Barcelona/Joan Blanco

Aquest diumenge ha finalitzat la 28a edició del Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, amb un èxit artístic i d'assistència rotund. La matinal de dissabte del Dansàneu 2019 ha estat inoblidable. A l'esgésia de Santa Maria d'Àneu ha ressonat pletòrica la veu de Mirna Vilasís i la guitarra de Xavi Múrcia i al seu so la dansa de l'esbart Sant martí de Barcelona.

Al migia, À E R ha lluït a recer d'uns dels bells espais patrimonials de la vall, l'església de Santa Maria d’Àneu (La Guingueta d'Àneu-Escalarre). Una producció guanyadora del Premi Delfí Colomé creada per Laia Santanach, que s'estrenarà a l'agost a ÉsDansa i a l'octubre a la Fira Mediterrània de manresa.

AER Dansàneu

(Foto:Joan Blanco)

La tarda, no podia acabar de millor manera. El nombrós públic aplegat, va assistir a una altra estrena: la del tenora Jordi Molina acompanyat d'altres músics en format quartet, unint forces amb l' Esbart Ciutat Comtal i coreografies de Teresa Agustí i Lluís Calduch.

Esbart Ciutat Comtal

(Foto:Joan Blanco)

Més tard, a València d'Àneu, els protagonistes van ser la dansa, la música i les falles amb Magí Serra i Arnau Obiols.

Arnau Obiols

(Foto:Joan Blanco)

Una edició exitosa

Aquest diumenge, el Dansàneu 2019 acaba la seva edició i referma la seva voluntat de continuar incentivant la producció en dansa així com consolidant el seu model de festival d'estiu dimensionat en base a paràmetres de sostenibilitat i rigor artístic, segons ha assenyalat la directora del festival, Rut Martínez, Els municipis d'Esterri d'Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta d'Àneu han estat l'escenari d'una proposta artística de marcat to contemporani, que no oblida el seu vincle amb la tradició i que posa en valor l'extraordinari patrimoni de les Valls d'Àneu.

comentaris