CAMPIONAT DEL MÓN DE FREESTYLE A SORT

El Mundial de Freestyle dobla l'ocupació hotelera i penja el cartell de complet a Sort

L'Ajuntament vol que el nou Estadi de Piragüisme serveix per portar palistes durant 8 mesos a l'any al municipi

Pla general del nou estadi de piragüisme on es celebra el Mundial de Freestyle a Sort. Imatge de l'1 de juliol del 2019. (horitzontal)
photo_camera Pla general del nou estadi de piragüisme on es celebra el Mundial de Freestyle a Sort/sort.cat

Sort acull fins al 6 de juliol el Campionat del Món de Freestyle amb la participació d'uns 240 palistes vinguts de diferents punts del món. La repercussió socioeconòmica que aquesta competició genera al municipi és important. Ramon Aytés, responsable de l'Hotel Pessets, ha explicat que l'ocupació als establiments hotelers de la zona s'ha doblat respecte a les mateixes dates de l'any anterior. Aytés ha dit que s'ha passat d'un 27% l'any passat a un 60% aquest any durant les setmanes prèvies al Campionat i a un 75% els dies de competició.

Hotel Pessets

Pel que fa als apartaments turístics, l'ocupació ha augmentat un 30%, i s'ha assolit un 80% d'ocupació per la qual cosa s'ha penjat el cartell de complert durant aquesta setmana de Mundial. L'alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha explicat que s'ha d'intentar atreure palistes durant vuit mesos a l'any. Monterde ha parlat d'acollir més esdeveniments esportius o clubs per entrenar.

El Campionat va començar el passat 29 de juliol i es perllongarà fins al 6 de juliol. Durant aquests dies a Sort hi ha 235 participants inscrits de 25 països d'arreu del món.

Aytés ha explicat que als participants al Mundial s'hi ha de sumar els acompanyants, entrenadors i familiars i ha afegit que aquest volum de gent genera negoci als comerços, bars, restaurants i altres establiments del municipi.

Aytés ha destacat que el Mundial se celebra en unes dates tradicionalment amb baixa ocupació al Pallars i ha dit que activitats com aquesta ajuden a la dinamització econòmica del poble.

L'alcalde de Sort ha dit que el nou Estadi de Piragüisme de Sort, que ha suposat una inversió aproximada d'un milió d'euros, ha d'atreure palistes durant més dies a l'any i ha de generar l'organització de competicions importants.