14.08.2022 |
Viure als Pirineus

VI I LITERATURA

Visita enoliterària al celler Castell d’Encús

La visita ha seguit un recorregut per les restes de l’antic poblat, castell i ermita de Castell d’Encús i donant importància als cups de pedra que provenen del període medieval i que s’usen pel procés de fermentació del vi.

Sortida Geològica
Maria Barbal llegint un poema al celler Castell d'Encús/Biblioteca Maria Barbal
Visita enoliterària al celler Castell d’Encús

Dins del cicle d’activitats Biblioteques amb DO, aquest dissabte s’ha realitzat la sortida enoliterària al celler Castell d’Encús. La visita ha seguit un recorregut per les restes de l’antic poblat, castell i ermita de Castell d’Encús i donant importància als cups de pedra que provenen del període medieval i que s’usen pel procés de fermentació del vi.

L’activitat ha estat conduïda gràcies a la col·laboració del geòleg Xavier Mir, coordinador científic del Geoparc Mundial UNESCO Orígens que posat en valor la formació geològica de la Conca de Tremp i la zona de les vinyes. L’explicació de les vinyes i el procés d’elaboració del vi ha estat realitzada per Adriana Monsó enòloga de Castell d’Encús.  Durant la visita s’ha realitzat un tast de vins del celler i s’ha combinat amb la lectura de poemes relacionats amb el vi  de Maria Mercè Marçal, Josep Borrell, Jordi Pàmias i Dolors Miquel. Un dels poemes ha estat recitat per l’escriptora de capçalera de la Biblioteca de Tremp, Maria Barbal.

Sortida Geològica bis

Aquesta activitat, com la resta que es desenvolupen dins del cicle Biblioteques amb DO pretén acostar diferents públics al món del vi en general i en concret als projectes vitivinícoles de la comarca, alhora que crea lligams entre elles i altres empreses del món de la gastronomia.

L’activitat que s’ha dut a terme porta per títol Lectures dels paisatges i vins del celler Castell d’Encús. Aquesta activitat s’ha realitzat en exclusiva per al cicle de Biblioteques amb DO en què participa la Biblioteca de Tremp. L’activitat compta amb el patrocini del Geoparc Orígens i que ha estat organitzada per la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp alhora que compta amb la col·laboració del programa Al teu gust, aliments del Pallars, que agrupa els productors agroalimentaris de la comarca.

Visita enoliterària al celler Castell d’Encús
Comentarios