04.10.2022 |
Viure als Pirineus

VINS

El Celler Vila Corona, medalles d’or i plata al Catavinum World Wine & Spirits Competition 2020

El Celler Vila Corona, propietat d'Enric Vila Corona, és una empresa de caràcter familiar situada a Vilamitjana, a la Conca de Tremp
Celler Vila Corona
Enric Vila Corona, propietari del Celles Vila Corona
El Celler Vila Corona, medalles d’or i plata al Catavinum World Wine & Spirits Competition 2020

El Celler pallarès Vila Corona ha obtingut les medalles d’or i plata al Catavinum World Wine & Spirits Competition 2020.  El Celler Vila Corona, propietat d'Enric Vila Corona, és una empresa de caràcter familiar. El Celler i les vinyes es troben dins la mateixa propietat, situada a Vilamitjana, dins la “Conca de Tremp”, al Pallars Jussà.

El Celler Vila Corona és una nau de nova construcció que data del 1993, envoltada de 10 has d e vinya pròpia. El Celler disposa de les més noves tecnologies i tot el material de treball (dipòsits, envasadora…) és d’ acer inoxidable, exceptuant les bótes de roure per envellir els vins. Les varietats de raïm plantades són: Chardonnay, Riesling , Cabernet Sauvignon, Merlot, Ull de Llebre, Garnatxa Negra i Monastrell.

Catavinum World Wine and Spirits Competition

El concurs Catavinum World Wine and Spirits Competition (CWWSC) està organitzat i desenvolupat per  Catavinum a Vitoria-Gasteiz. Els seus objectius són: informar els consumidors i professionals sobre la qualitat dels vins i licors premiats i contribuir a la seva difusió. També persegueix potenciar la producció de qualitat i aportar un missatge d'orientació als consumidors sobre les referències internacionals.

Un celler molt premiat

El Celler Vila Corona ha aconseguit, els darrers anys, diferents premis:

Or - Llabustes Chardonnay 2018
Plata- Llabustes Cabernet Sauvignon 2016
Plata - Llabustes Merlot 2017
Plata - Tu rai... 2017  

Celler Vila Corona

El Celler Vila Corona, es troba situat a Vilamitjana (Pallars Jussà) en una nau semi soterrada que data del 1993, envoltada de 11 ha. de vinya pròpia plantades al 1989, amb les varietats de raïm blanc Riesling i Chardonnay, les de negre Ull de Llebre, Garnatxa negra, Morastell, Merlot i Cabernet Sauvignon. 

Climatologia                                                                      

El clima és mediterrani continental amb influència del d’alta muntanya. Forma part de la Conca de Tremp delimitada per altituds que van entre 1.100 i els 2.080 m, creant un microclima específic i diferenciat. Els seus ceps estan plantats a uns 500 m. Aquesta situació provoca inversions tèrmiques molt marcades durant tot l’ any. Els hiverns són freds i els estius calorosos de dia i frescos durant la nit, afavorint una maduració més lenta. La pluviometria varia entre els 500-560 ml/m2/any i les nevades són una mitja de 1,5/anual. La temperatura fluctua entre els -14ºCi els 39ºC, essent la mitja de 12,8ºC. Durant la verema, la temperatura oscil.la entre els 25ºC i els 8ºC. 

Sòl 

La vinya està plantada en un terreny pedregós procedent de l’ erosió de la roca d’ Areny, del Cretaci Superior i formacions del Garumnià. L’ arenisca d’ Areny és una quarsarenita amb potassi, feldspat, quars, quarsita, mica i restes fòssils, tot cimentat amb calcita. La formació del Garumnià es composa de lutites vermelles amb intercalacions menors de gresos canalitzats de gra fi. Aquesta composició del terreny facilita el drenatge, influint favorablement en la qualitat i mineralització del vi. 

El Celler Vila Corona, medalles d’or i plata al Catavinum World Wine & Spirits Competition 2020
Comentarios