23.01.2022 |
Viure als Pirineus

PALLARS JUSSÀ

El Pallars Jussà dobla el nombre de pernoctacions en sis anys

 

Ho ha donat a conèixer aquest dilluns a la nit l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic de la comarca en el marc de la 5a Nit del Turisme del Pallars Jussà. En aquest acte també s’ha homenatjat a Àngel Portet, de Licors Portet de la Pobla de Segur, i a l’hoteler Miquel Canut

El Pallars Jussà dobla el nombre de pernoctacions en sis anys

El Pallars Jussà ha pràcticament doblat el nombre de pernoctacions en sis anys. Així, si el 2013 es va tancar amb 57.489 nits registrades a través de la taxa turística, el 2019 la xifra es va enfilar fins a les 109.538. Així s’ha donat a conèixer aquest dilluns, en el marc de la Nit del Turisme del Pallars Jussà, organitzada per l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà (APAT). L’esdeveniment s’ha dut a terme en un hotel de Cellers i ha aplegat a un centenar de professionals de l’àmbit turístic així com a les principals autoritats de la comarca. 

El president de l’entitat, Josep Palau, ha assegurat que “hem d’estar molt contents, ja que hem tancat un any 2019 de rècord”. En aquest sentit, ha apuntat que, des que hi ha registres, mai s’havia assolit una xifra així a la comarca. Els participants en aquesta 5a Nit del Turisme també han pogut votar la portada de la Guia d’activitats de l’any 2020. Palau ha explicat que una de les novetats d’enguany és “la categorització de les activitats en diferents nivells per tal que la gent pugui accedir molt més fàcilment a l’activitat concreta que vol fer. A més, enguany incorporem el mapa de camins del Pallars Jussà i les seves variants, per tal de donar un valor afegit a la guia. Actualment ja és un referent tant a la comarca com a fora, i el que volem és consolidar-la”.

Estació d'esquí de muntanya a la Vall Fosca

Durant l’acte, Palau també ha fet esment al projecte que s’està desenvolupant per tal d’habilitar una estació d’esquí de muntanya a la vall de Filià, on s’hi havia de construir l’estació d’esquí de la Vall Fosca abans que Martinsa Fadesa fes fallida. Ha celebrat que el projecte, que implica tant a l’Ajuntament de la Torre de Capdella com al de Sarroca de Bellera, “té bona pinta” i va avançant. Tot i això, ha alertat que si es tira endavant caldrà que es creïn serveis a la zona, com ara el lloguer de raquetes o esquís de muntanya, ja que actualment cal desplaçar-se fins a Sort o Esterri d’Àneu per fer-ho. També ha posat sobre la taula la possibilitat de connectar aquesta futura estació d’esquí de muntanya amb el domini de Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça.

Aprofitant aquesta 5a Nit del Turisme també s’ha fet una observació astronòmica, a càrrec de l’astrofísic resident a la comarca Kike Herrero. A més, s’ha donat veu a l’històric hoteler de la Vall Fosca, Miquel Canut, que està a punt de jubilar-se, i s’ha homenatjat a Àngel Portet, de Licors Portet de la Pobla de Segur, per la seva trajectòria i implicació en l’àmbit social i cultural de la comarca. 

El Pallars Jussà dobla el nombre de pernoctacions en sis anys
Comentarios