'Vine al Pallars, Viu el Jussà' un programa que pretén quadruplicar la demanda

Ofereixen condicions econòmiques especials pels visitants que s'allotgen en un dels establiments associats

viu el pallars
photo_camera Imatge dels representants polítics que han presentat la campanya 'Vine al Pallars, Viu el Jussà' al Palau Robert de Barcelona.

'Vine al Pallars Viu el Jussà', plataforma que aglutina a 94 productors i empresaris del sector de la restauració i el turisme del Pallars Jussà, ha presentat aquest dimecres les novetats i el pla d'acció per contribuir a posicionar el Pallars Jussà com a destinació turística de qualitat i proximitat a Catalunya. La guia inclou també una proposta completa de 58 activitats variades i per a tots els públics per descobrir el Pallars Jussà. Amb aquest ventall, l'entitat preveu quadruplicar la demanda d'activitats el 2017. Amb l'objectiu de desestacionalitzar l'afluència de visitants, 'Vine al Pallars, Viu el Jussà' ofereix activitats durant tots els mesos de l'any, i 25 de les 58 activitats proposades es poden realitzar durant les quatre estacions. Els visitants que s'allotgen en un dels establiments associats compten amb condicions econòmiques especials.

La Guia d'activitats 2017-2018 recull informació detallada dels 94 empresaris i productors de la comarca organitzats en les categories d'allotjament, restauració, productors locals i proveïdors d'oci.

'Vine al Pallars, Viu el Jussà' compta amb 94 adherits: 21 restaurants, 34 allotjaments, 21 empreses proveïdores d'activitats i 18 productors locals que representen gairebé la totalitat d'establiments productors i turístics del Pallars Jussà. L'objectiu de l'entitat és potenciar de forma conjunta i en xarxa el valor paisatgístic, cultural, natural, gastronòmic i productiu del Pallars Jussà i oferir una experiència completa i centrada en la qualitat i la proximitat.
En tres anys s'ha incrementat en un 20% les pernoctacions als allotjaments al Pallars Jussà, i el 2016 s'ha doblat el nombre d'activitats contractades als associats.

Aquestes xifres mostren la tendència ascendent d'atracció de visitants a la comarca que volen descobrir-la de forma activa. Es tracta especialment de visitants de l'àrea metropolitana de Barcelona, seguits pels de Lleida i Girona, tot i que també es capta l'interès de visitants d'altres punts d'Espanya i d'Europa.

L'aposta conjunta per la captació de turisme de qualitat a la comarca és estratègica pel territori, ja que contribueix activament al desenvolupament social, cultural i econòmic del Pallars Jussà.

Entre les activitats que recull la guia, disponible en català, castellà, anglès i francès, destaquen les propostes per descobrir la natura: senderisme, rutes en cavall, activitats a la neu, astrologia o escoltar la brama del cérvol; les activitats de caràcter cultural: elaboració de raiers, recorregut per les botigues Museu del Pallars Jussà de finals del segle XIX, descoberta de pobles esfondrats, descoberta de museus, monuments o monestirs; i les activitats de descoberta de productors locals: visites als cellers vitícoles del Pallars Jussà, a l'obrador de la cervesa artesana, a les produccions d'embotits i explotacions ramaderes, a la fàbrica de licors del territori, al parc de les olors o als productors d'oli.