TURISME SOSTENIBLE

La via verda que unirà els embassaments de Terradets i Sant Antoni serà realitat l'any que ve

El sender, que en total tindrà 25,5 quilòmetres, neix amb l'objectiu de promoure un turisme responsable que serveixi per dinamitzar l’economia local i la mobilitat sostenible.
Via Verda de Terradets a Sant Antoni Pallars Jussà
photo_camera La via verda que unirà Terradets i Sant Antoni serà realitat l'any que ve/ CCPJ

El Consell Comarcal del Pallars Jussà avança en els treballs tècnics de la via verda que enllaçarà els camins existents al marge dret del riu Noguera Pallaresa entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets. El sender, que en total tindrà 25,5 quilòmetres, neix amb l'objectiu de promoure un turisme responsable que serveixi per dinamitzar l’economia local i la mobilitat sostenible.

Al pressupost inicial  previst,  obtingut gràcies al cofinançament del FEDER, la Diputació de Lleida i els ajuntaments amb l'operació “Foment del Patrimoni natural d’interès turístic al Pallars Jussà”, s’hi sumen  aportacions del departament de Territori que permetrà al Consell fer-hi una inversió d’1,17 milions d'euros.

Aquesta actuació serà executada durant el 2022  amb un itinerari de 15 km  que unirà els trams existents entre Cellers, (Castell de Mur) que ja disposa de 3,5 km fets del recorregut, i  Salàs del Pallars, on hi ha un camí de 7 km fins a la Pobla de Segur.

Paral·lelament, ja que les actuacions s'inclouen dins de la ruta dels llacs  que promou la Generalitat entre  Lleida i la Pobla de Segur, aquest nou sender es beneficiarà d'1 milió d'euros més del departament de Territori. Es realitzaran  obres en  diversos trams de la C-13 coincidint amb  l’itinerari anterior fet que el millorarà substancialment. L’ampliació dels passos actuals estrets en els ponts entre l’estació de tren i el poble de Cellers, i la millora de la connexió amb les  passarel·les de la zona de Salàs són algunes de les propostes que es duran a terme.

Aquest projecte  dona continuïtat a les dues actuacions als embassaments anteriors  que es van realitzar a Cellers el 2013 i a  Sant Antoni el 2015. Unes accions que han millorat l'accés a aquests  indrets convertint-se en una proposta de valor tant per al turisme familiar com per als residents.

Finalment, aquest projecte permet avançar en la realització de trams dins la via verda que el Consell Comarcal  planteja entre el Congost de Mont-rebei i  Estany Gento. Facilitant l'accés fins a la porta d’entrada   del Parc Nacional d'Aigüestortes.