MEDI NATURAL

Al setembre torna la brama del cérvol a la Reserva de Boumort

La Reserva Nacional de Caça de Boumort, situada al nord-est del Pallars Jussà,, és un dels millors indrets de Catalunya per a gaudir de la fauna salvatge, amb cérvols, isards, cabirols, senglars i grans rapinyaires. 
Brama del cérvol Boumort
photo_camera La brama del cérvol a la reserva de Boumort /pallarsjussà.net

L’inici de la tardor coincideix amb un dels espectacles de la natura més impressionants; la brama del cérvol a Boumort. Aproximadament de mig setembre a mig octubre, els mascles per tal de marcar territori i poder aparellar-se amb les femelles que estan en època de zel, lluiten entre ells i emeten la brama, un singular so greu que és molt fàcil d’identificar.

Visitar la Reserva de Boumort amb una empresa de guiatge autoritzada és la millor manera de gaudir de l’experiència amb total tranquil·litat i sense perjudicar la fauna. Per a la temporada de brama del cérvol 2021 del 11 de setembre al 17 d’octubre, s’ha habilitat una zona reservada exclusivament per a visites guiades. Gaudiu dels seus avantatges en una aventura inoblidable!

Si voleu visitar la Reserva pel vostre compte, disposeu de 4 rutes recomanades amb diversos punts d’interès. Imprescindible vehicle 4x4.

Per fer la visita de forma lliure, trobareu un punt d'informació al Mirador de Fites que estarà operatiu els dies següents: 11, 18, 24 i 25 de setembre de 8 del matí a 8 del vespre; els dies 12, 19 i 26 de setembre de 8 del matí a 2 de la tarda; els dies 2, 9, 10, 11 i 16 d'octubre de 8 del matí a 8 del vespre i els dies 3, 12 i 17 d'octubre de 8 del matí a 2 de la tarda. 

Trobareu tota la informació web www.pallarsjussa.net/ca/boumort