PROTESTES

Un veí talla el trànsit de la C-13 a Tremp per protestar per la construcció d'una rotonda

L'acció ha causat retencions de vehicles durant un quart d'hora en els dos sentits de circulació.
Tall protesta rotonda Tremp Jordi Uriach 2
photo_camera L’home estirat al mig de la carretera C-14 a Tremp / Jordi Uriach

Un veí de Tremp, Joan Esquerra, ha tallat aquest matí la C-13 a Tremp, just en el lloc on es vol construir una nova rotonda, a la zona de la Font Vella de la ciutat. El manifestat, en senyal de protesta, per la construcció d'aquesta infraestructura, ha mostrat el seu desacord amb el procediment de licitació i planificació de l'obra. L'acció ha causat retencions de vehicles en els dos sentits durant un quart d'hora.

Tall protesta rotonda Tremp Jordi Uriach(Foto: Tall de protesta per la construcció d'una rotonda a Tremp / Jordi Uriach)

El Departament de Territori i Sostenibilitat va iniciar, el maig de l'any passat, la licitació per un import de 677.000 euros i un termini d'execució de sis mesos, de les obres de millora d'un encreuament de la C-13 al seu pas per Tremp. Aquesta actuació consistirà en la reordenació de la confluència de la travessera amb diversos carrers per afavorir la seguretat de vehicles i vianants i la canalització del trànsit, a l'entorn del quilòmetre 87, al nord del nucli urbà de la capital del Pallars Jussà. Territori preveu que les obres comencin la tardor vinent.

L'obra se entrarà en la reordenació de l'encreuament mitjançant l'execució d'una rotonda, de 28 metres de diàmetre exterior, que englobarà l'accés als carrers que incideixen en aquest tram de travessera i a una benzinera. A més dels treballs de formació de la nova rotonda i els ramals de connexió corresponents, les obres inclouran també els desviaments de serveis necessaris, l'adequació de la senyalització i el drenatge, la il·luminació i les mesures d'integració en l'entorn.

comentaris