LITERATURA

Seleccionen les tres obres finalistes de la quarta edició del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca

L’acte d’entrega de premis tindrà lloc el dissabte 8 d’agost a les 19.30 hores, tot i que el Museu Hidroelèctric de Capdella, organitzador del certamen, concretarà l’estructura de l’esdeveniment en funció de l’evolució de la Covid-19
unnamed (6)
photo_camera Visitants al Museu Hidroelèctric de Capdella. Foto: Museu Hidroelèctric de Capdella.

El quart Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ha seleccionat les tres obres finalistes d’entre les 50 que es van presentar al concurs. El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, ha escollit tres relats: ‘Esperança’, que s’ha presentat amb el pseudònim Leni de la Vall, ‘Aquella nit, a l’era de Paüls’ d’Estany-Gento, i ‘Cabal’ d’Isidre Roca.

La iniciativa, organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella per promocionar la Vall Fosca, valora els escrits inspirats en aquesta zona del Pirineu lleidatà. El veredicte s’anunciarà públicament a la pàgina de Facebook del Museu Hidroelèctric de Capdella (www.facebook.com/Museu-Hidroelectric-Capdella) i a la seva pàgina web (torredecapdella.org).

unnamed (5)

L’acte de lliurament dels premis serà el dia 8 d’agost al Museu Hidroelèctric de Capdella. El jurat decidirà els tres guanyadors, que s’emportaran 617,28 € i un trofeu pel primer premi, 370,37 € pel segon i 249,91 € pel tercer. En funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i segons el que estableixi la normativa sobre la celebració dels esdeveniments culturals, el Museu Hidroelèctric de Capdella decidirà l’estructura de l’acte.

El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l’objectiu de promocionar a través de l’escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d’altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.

Els relats, que tenen com a escenari principal La Vall Fosca, s’editaran en un llibre en un termini de cinc anys. L’Ajuntament de la Torre de Capdella organitza des de fa 14 anys un concurs de fotografia. Aquestes imatges serviran per acompanyar aquesta publicació.