CINEMA

Tremp tornarà a acollir la 9ª mostra de cinema Rural al Pallars.

La 9a edició del Festival Mostremp tindrà una durada de sis dies, del 18 al 23 d’agost.
Mostremp 2015-1400web-1030x686
photo_camera El públic omple La Lira de Tremp en una edició anterior del Mostremp

Del 18 al 23 d’agost, Tremp tornarà a acollir la 9ª mostra de cinema Rural al Pallars. El festival Mostremp, portarà a Tremp una selecció de 12 curtmetratges de temàtica rural a la secció oficial a concurs.

Enguany el festival tindrà una durada superior a l’habitual, una decisió presa per tal de poder garantir la seguretat i la higiene davant la COVID-19. D’aquesta manera només es produirà una projecció diària per tal que l'espai pugui ser desinfectat degudament.

L’espai central del festival és l’Espai Cultural La Lira de Tremp, però no hi faltaran, com en les darreres edicions la participació de altres poblacions en el Mostremp sobre rodes, l’aposta itinerant del festival. Aquest any són 8 les poblacions pallareses que, ja des del mes de juliol, participen en aquesta iniciativa. 

cartell

Tot i les dificultats, la programació purament cinematogràfica del Mostremp no es deixa de fer ni es desvirtua. El que es perd una mica, són aquelles accions més comunitàries que tenien la complicitat de les entitats del territori i les empreses.

Seguint la tònica de la darrera edició obrirem el festival amb una acció teatral, enguany amb la companyia Teatremp. L’acte inaugural s’iniciarà amb la presentació de l’exposició Sinònims de cel·luloide (ubicada a la cantonada del c/Soldevila). Posteriorment, projecció inaugural La innocència de Lucia Alemany.

Les projeccions dels curmetratges finalistes s’agruparan en dues sessions que es realitzaran el divendres i el dissabte.

El festival comptarà amb altres activitats, com tallers de fotografia per a infants  i joves, una activitat a càrrec de l’entitat La Casa del Sol Naixent, presentació del llibre Grandes Temas del Western de l’Editorial Dolmen o la presentació de la primera mostra de fotografia rural, Photorural per Xavier Socoró.

Si voleu més informació sobre aquesta edició del Mostremp, podeu visitar la web www.mostremp.cat.