LITERATURA

La Vall Fosca selecciona les cinc obres finalistes de la cinquena edició del Concurs de Microrelats

L’acte d’entrega de premis tindrà lloc el dissabte 7 d’agost a les 19.30 hores al Museu Hidroelèctric de Capdella

unnamed (38)
photo_camera Cartell del V Concurs de Microrelats de la Vall Fosca /torredecapdella.org
El cinquè Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ha seleccionat les cinc obres finalistes d’entre les 50 que es van presentar al concurs. Els membres del jurat, els escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll, Ramon Sistac i Meritxell Nus, han triat els cinc textos, als quals se’ls concediran tres primers premis i dos accèssits, i han destacat la qualitat de les obres presentades. Inspirades en temes d’aigua, històrics, socials, amb l’hospital de cartró i un altre amb la Margarida Rugall, veïna de Mont-ros acusada de bruixeria, els finalistes (tots ells amb pseudònim) són: ‘L’aigua fa rases ... i en colga d’altres!’ de Dolors Rius Llach; ‘Sallente’ de Pluja i Vent, ‘Migdia assolellat’ de Guillem d’Ockham, ‘La pota de gall’ de Festa grossa i ‘Lo mort e qui el vetlla?’ de Flamisell.

La iniciativa, organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella per promocionar la Vall Fosca, valora els escrits inspirats en aquesta zona del Pirineu lleidatà. El veredicte s’anunciarà públicament a la pàgina de Facebook del Museu Hidroelèctric de Capdella (www.facebook.com/Museu-Hidroelectric-Capdella) i a la seva pàgina web (torredecapdella.org).

L’acte de lliurament dels premis serà el dia 7 d’agost al Museu Hidroelèctric de Capdella a les 19.30 hores. El jurat decidirà els tres guanyadors, que s’emportaran 617,28 € i un trofeu pel primer premi, 370,37 € pel segon i 249,91 € pel tercer, i els dos accèssits.

El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l’objectiu de promocionar a través de l’escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Cabdella que es troba a 1.420 metres d’altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Cabdella, Aiguabella, Espui i la Central de Cabdella.
El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.

Els relats, que tenen com a escenari principal La Vall Fosca, s’editaran en un llibre en un termini de cinc anys. L’Ajuntament de la Torre de Capdella organitza des de fa 14 anys un concurs de fotografia. Aquestes imatges serviran per acompanyar aquesta publicació.