GASTRONOMIA

Les perles de Ratafia de Licors Portet de la Pobla de Segur, millor tast a l'European Food Gift Challenge

El concurs va tenir lloc a Coimbra, organitzat per IGCAT per premiar l'artesania local relacionada amb l'alimentació. 
Pla mitjà d'Àngel Portet, responsable de Licors Portet, provant les perles de ratafia que ha començat a comercialitzar. Imatge del 9 de novembre del 2018. (horitzontal)
photo_camera Àngel Portet, responsable de Licors Portet, provant les perles de ratafia /Marta Lluvich

El passat divendres 30 de juliol va tenir lloc a Coimbra el segon concurs European Food Gift Challenge, organitzat per IGCAT per premiar l'artesania local relacionada amb l'alimentació. L'objectiu de l’esdeveniment és donar suport i visibilitat internacional als productors agroalimentaris locals que fabriquen articles únics relacionats amb les tradicions culinàries de les regions europees.

Pla mitjà d'Àngel Portet, responsable de la firma Licors Portet, amb un pot de perles de ratafia a la mà. Imatge del 9 de novembre del 2018. (horitzontal)(Foto: Àngel Portet, responsable de la firma Licors Portet, amb un pot de perles de ratafia a la mà / Marta Lluvich)

A la cita s’hi presenten productes locals d’alimentació i productes relacionats amb l’alimentació d’alta qualitat prèviament seleccionats en competicions d’arreu d’Europa. A banda dels tres primers premis, es van entregar altres guardons (packaging, storytelling, innovació, etc) entre els quals destaquen les Perles de Ratafia dels Raiers que elabora l’empresa Licors Portet 1883 de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) amb la seva llegendària ratafia i que van rebre el premi Best Tasting.

Primer pla d'una cullera plena de perles de ratafia. Imatge del 9 de novembre del 2018. (horitzontal)(Foto: Una cullera plena de perles de ratafia / Marta Lluvich)

Tal i com va assenyalar el jurat de l’edició, “la singularitat de cada producte prové del significat històric que cadascú manté dins de les seves regions i, per tant, tots els productes presentats innoven per animar les generacions futures a mantenir vives les tradicions alimentàries ".

Des del 2011, Licors Portet 1883 ha aconseguit 51 premis en Concursos internacionals a Brussel·les, Frankfurt, Anglaterra, USA, País Basc i Catalunya.

comentaris