07.12.2022 |
Viure als Pirineus

JOVENTUT

Joves del camp de treball d’Alba Jussà creen una Ruta Llegendària al municipi de Sarroca de Bellera

Basant-se amb la Guia d’Indrets Mítics del Pallars Jussà del Pep Coll, aquests joves han senyalitzat i netejat els camins de l’Esllisador del Diable, el Cabanot de la Verge i les Esplugues de Castellgermà
Foto visita guiada
Visita guiada a la ruta Llegendària als voltants del riu Bossia / Alba Jussà
Joves del camp de treball d’Alba Jussà creen una Ruta Llegendària al municipi de Sarroca de Bellera

Des d’aquest juliol qui vulgui pot caminar a través de la Ruta Llegendària als voltants del riu Bossia. Són 3 els indrets senyalitzats i el camí per arribar-hi és senzill, bonic i màgic. El Cabanot de la Verge i l’Esllisador del Diable es troben a tocar del poble de Sarroca de Bellera i la dificultat per arribar-hi és baixa. Pel que fa a les Esplugues de Castellgermà, cal anar fins al poble de Xerallo i dirigir-se cap a l’ermita de Castellgermà. Un cop allà, es trobaran les indicacions per arribar a les Esplugues. En aquest cas toca caminar una mica més, però no més de 30 minuts.

A més, per fer més atractiva la ruta pels més petits, s’ha creat un llibret on s’expliquen les llegendes, es proposen reptes al voltant dels indrets i es plasma el mapa per localitzar-los. Qui vulgui aconseguir un exemplar pot adreçar-se a les oficines de turisme de la comarca, a les cases rurals de la zona o a l’entitat Alba Jussà.

Portada llibret

El mateix Pep Coll va participar en la senyalització d’aquests indrets i va transmetre als joves la importància de les llegendes com a eina de conservació de la saviesa popular i de dinamització del territori.

Més enllà de tota la tasca de senyalitzar i desbrossar, també es van destinar esforços a donar a conèixer la nova ruta a tota la població. Per fer-ho, es van visitar casals d’estiu,  establiments turístics i oficines de turisme. A més, l’últim dia es va organitzar una visita guiada als 3 indrets on van participar-hi una cinquantena de persones.

Foto Pep Coll(Foto: Els joves amb l'escriptor pallarès, Pep Coll / Alba Jussà)

Els camps de treball són una iniciativa finançada per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya que promou la participació activa dels joves i el seu compromís amb el territori. Aquest és el 3r any que Alba Jussà n’organitza un al Pallars, els 2 anteriors es basaven en la Guerra Civil i aquest últim tenia com a fil conductor el despoblament dels territoris rurals i la reflexió al voltant de la distribució territorial de la població.

El suport logístic de l’Ajuntament de Sarroca, l’Ajuntament de la Pobla de Segur i el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha permès la realització de la feina tècnica i la descoberta de la comarca del Pallars Jussà.

Joves del camp de treball d’Alba Jussà creen una Ruta Llegendària al municipi de Sarroca de Bellera
Comentarios