El cinquè Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ha obert el seu període d’inscripcions. La iniciativa, organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella per promocionar la Vall Fosca, valorarà els escrits inspirats en aquesta zona del Pirineu lleidatà. La directora del Museu, Eva Perisé, anima els autors a escriure i participar de la iniciativa. “En aquests moments incerts, els microrelats i la literatura en general poden ser un bon antídot contra la situació anòmala en la que ens trobem”.
Els relats, que han de tenir com escenari principal la Vall Fosca, poden ser com a màxim de 300 paraules i s’han d’entregar abans del 25 de juny.
El veredicte s’anunciarà públicament a la pàgina de Facebook del Museu Hidroelèctric de Capdella (www.facebook.com/Museu-
El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l’objectiu de promocionar a través de l’escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d’altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-Estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.
El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.
Els relats, que tenen com a escenari principal La Vall Fosca, s’editaran en un llibre en un termini de cinc anys. L’Ajuntament de la Torre de Capdella organitza des de fa 14 anys un concurs de fotografia. Aquestes imatges serviran per acompanyar aquesta publicació.
Informació concurs: AQUÍ