TURISME DE MUNTANYA

Agents turístics del Pallars Jussà es formen en interpretació per millorar les activitats guiades

Amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’oferta turística, la formació consta de cinc sessions telemàtiques que tractaran les tècniques d’interpretació del patrimoni.
IMG_20210603_101012
photo_camera Un moment de una de les sessions formatives online / CCPJ

Aquest mes de juny vint-i-quatre agents turístics participen en un itinerari formatiu, impulsat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, que els donarà eines per convertir les activitats guiades en experiències memorables.

Amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’oferta turística de la comarca, la formació consta de cinc sessions telemàtiques que tractaran les tècniques d’interpretació del patrimoni. I és que, durant una visita guiada, tan important és el propi contingut com la manera de transmetre’l. 

Entre els participants hi ha guies de natura, guies culturals, empreses d’activitats turístiques, agències de viatge, allotjaments i també personal d’equipaments culturals i d’informació turística. Va ser el propi sector qui va ajudar a definir els continguts de la formació a través d’un qüestionari previ.

Les cincs sessions ajudaran a dissenyar missatges potents, comunicar de manera efectiva i amena, i aplicar metodologies que aportin valor afegit a les experiències ecoturístiques guiades.

Segons ha indicat el President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, el que es pretén és seguir posicionant la comarca com una destinació ideal per practicar l’ecoturisme i capacitar els agents turístics del Pallars Jussà per sortir més enfortits de la crisi turística derivada de la pandèmia de la COVID-19.

Aquest itinerari formatiu s’emmarca en una acció subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, concretament mitjançant el projecte Treball a les 7 comarques.