INFRAESTRUCTURES

Un tren de la línia de la Pobla de Segur topa amb una esllavissada de roques sense provocar ferits

Tècnics de FGC avaluaran els danys i retiraran la màquina mentre es dona servei alternatiu per carretera
Pla mitjà on es pot veure el tren de la línia de la Pobla que ha xocat contra una esllavissada de roques sense provocar ferits, el 12 de març de 2021. (Horitzontal)
photo_camera El tren de la línia de la Pobla ha xocat contra una esllavissada de roques sense provocar ferits /FGC

Un tren de la línia Lleida – La Pobla de Segur ha topat aquest divendres poc després de les sis del matí contra una esllavissada de roques que havia caigut al mig de la via. El xoc no ha provocat ferits i en aquell moment només hi havia al tren el maquinista i un passatger. Els fets han passat entre les estacions de Santa Linya i Àger, a la Noguera, en un punt protegit amb malles, per la qual cosa, segons fonts de FGC, el despreniment pot haver sigut conseqüència d'un moviment de la muntanya. Enginyers i tècnics s'han desplaçat al lloc per analitzar la situació, veure com es pot retirar el comboi i traslladar-lo a Lleida, al Pla de Vilanoveta, per ser reparat. Mentrestant es dóna servei alternatiu per carretera.

Pla obert on es pot veure l'esllavissada de grans dimensions que ha caigut a la línia de la Pobla després de trencar la malla protectora de la muntanya, el 12 de març de 2021. (Vertical)

Segons FGC encara és aviat per fer un calendari sobre el restabliment del servei ferroviari fins a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) ja que caldrà retirar les pedres que envaeixen les vies i posteriorment fer un anàlisi i estudi del talús on ha tingut lloc l'esllavissada per tal de protegir-lo i evitar nous despreniments en un futur.

comentaris