CARNAVAL

Tremp torna a celebrar el Carnaval amb més ganes que mai

La gresca ha començat aquest  dissabte, a les 12h, amb l'espectacle de carrer humorístic Cacos de la Cia Campi qui Pugui.
9U8A0097
photo_camera Tremp celebra el seu carnaval amb més ganes que mai / Jordi Uriach

Tremp torna a celebrar un carnaval gairebé complet, ho fa amb cercavila, ball, passarel·la, concursos, escudella, sardinada... Des d'aquest dissabte, 26 de febrer, i fins al 2 de març la capital del Jussà acull la celebració del Carnaval. La millora de la situació sanitària ha portat a la Comissió de Festes i a l'Ajuntament a organitzar una festa gairebé com les pre pandèmiques.

La gresca ha començat aquest  dissabte, a les 12h, amb l'espectacle de carrer humorístic Cacos de la Cia Campi qui Pugui. Una colla de presoners divertits han amenitzat el nucli antic de la ciutat. A les 17.30h, a la plaça Capdevila, hi ha hagut la rua de Carnaval, enguany sense carrosses i comparses per evitar els grups nombrosos però sí amb animació musical de la mà de Batrakes de Manresa. A les 19.15h, a la mateixa la plaça, la Reina Carnaval ha tingut lloc la lectura del satíric pregó que no ha deixat ningú indiferent.

9U8A0106
Tremp celebra el seu carnaval amb més ganes que mai / Jordi Uriach

A les 00.30h, al pavelló del Casal, es tornarà a celebrar un ball de disfresses amb la gresca de les versions de Big Mouthers, seguits del dj Javi Drums. Les entrades es podran adquirir a la plataforma www.entrapolis.com a un preu de 5 euros. Els i les menors de 16 anys caldrà que vagin acompanyats d'una persona adulta i que presentin la corresponent autorització.

El diumenge 27 de febrer, a les 12h a la rambla del Dr. Pearson, La Casa del Sol Naixent conduirà la passarel·la infantil de disfresses. I a les 18h, al cinema La Lira, es presentarà la pel·lícula Tros amb presència dels seus actors, els trempolins Eduard Muntada i Annabel Castan i l'isonenc Ivan Caelles.

El dimarts 1 de març, a partir de les 20h s'iniciarà la venda de plats per a l'escudellada, que aquest 2022 compleix 40 anys de la seva recuperació. La batucada de Tun Tu Ka de la Colla de Diables Lo Peirot amenitzarà l'espera fins les 21h a la plaça de Catalunya, hora que es començaran a servir els plats d'aquesta deliciosa menja confeccionada per la colla d'escudellaires de Tremp.

Acabarem la gresca el dimecres dia 2 de març a les 21h amb l'enterrament de la sardina i la sardinada popular a la plaça de Catalunya.

comentaris
Més a Pallars Jussà