UNIVERSITATS

El Govern fa marxa enrere i Tremp mantindrà el 2022 les proves de la selectivItat

La dispersió de la població i la manca de transport públic han pesat per mantenir el servei

Selectivitat Tremp
photo_camera Cristina Gelpí amb el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez / Marta Lluvich

El Govern ha fet marxa enrere i mantindrà un curs més les proves de la selectivitat a Tremp. Així ho ha anunciat la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Cristina Gelpí, després d'entrevistar-se amb el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol i l'alcaldessa de Tremp Maria Pilar Cases. Gelpí ha argumentat que la dispersió de la població, la manca de transport públic i disminuir els riscos de contagi per coronavirus han pesat per mantenir les proves de les PAU a Tremp. Gelpí ha garantit les proves a Tremp un any més i serà el curs 2023 quan es torni a analitzar mantenir-les al Pallars o no.

Fa deu dies la Universitat de Lleida, supervisor de les PAU a la demarcació de Lleida, confirmava a l'ACN, que Tremp ja no acollirà les proves de la selectivitat aquest curs escolar. Aquesta seu es va crear juntament amb Vielha i Tàrrega fa dos anys per reduir desplaçaments i disminuir els riscos de contagi per coronavirus, mitjançant l'establiment de grups més reduïts.

D'aquesta manera els alumnes del Pallars Sobirà s'haurien de desplaçar a la Seu d'Urgell i els de Tremp a Lleida. Per contra, les seus de Vielha i Tàrrega es mantenien tot i que es van crear en el mateix moment i amb els mateixos objectius. Els punts habituals de Lleida i la Seu d'Urgell seguien també.

Gelpí ha insistit que les despreses de les proves de les PAU a Tremp aniran a càrrec del Departament de Recerca i Universitat com les de tots els tribunals de la selectivitat de Catalunya.

La secretària general del CIC, Cristina Gelpí, ha assegurat que "tal i com és el tarannà del Departament de Recerca i Universitats, som sensibles a les demandes que se'ns plantegen i després d'analitzar la petició que se'ns va posar a sobre la taula, s'ha reconsiderat el manteniment del tribunal de les PAU a Tremp aquest 2022 encara que el nombre d'estudiants no arribi als 200 que s'estableix en el criteri general". Concretament, l'any 2021 van ser 73 els que es van examinar al tribunal de Tremp. Gelpí ha volgut agrair molt especialment a la Universitat de Lleida (UdL) "l'esforç suplementari que fa per fer-se càrrec d'aquest tribunal".

La convocatòria ordinària de les proves d'accés a la universitat (PAU) està prevista per al 14, 15 i 16 de juny, mentre que la convocatòria extraordinària de la selectivitat 2022 es farà el 6, 7 i 8 de setembre.