09.12.2022 |
Viure als Pirineus

TREBALL

Tremp ensenya la tècnica de la poda de l'olivera a persones desocupades

Impulsen aquesta proposta l’Ajuntament de Tremp en coordinació amb l’Associació de Productors d’Oli del Pallars.
formació poda olivera ltb11 20 abril (9)
Formació sobre la tècnica de la poda de l'olivera / tremp.cat
Tremp ensenya la tècnica de la poda de l'olivera a persones desocupades

Aquesta setmana passada, un grup de16 persones van participar en una acció formativa sobre la tècnica de la poda de l'olivera, organitzada per l’Ajuntament de Tremp en el marc del seu dispositiu d’inserció sociolaboral.

La jornada, que va anar a càrrec dels tècnics de l’IRTA Antònia Ninot i J.M. Ferré, es va centrar en oferir coneixements pràctics de podar tant arbres vells com plantes més joves.

La finalitat d’aquest curs de 5h és formar persones desocupades en la tècnica de la poda, alhora que millorar la competitivitat del  sector oleícola i dels seus productors. En aquest sentit, cal destacar el paper actiu de l’Associació de Productors d’Oli del Pallars en l’organització i difusió d’activitats com aquesta, que afavoreix el contacte entre persones en recerca de feina i possibles ocupadors.

formació poda olivera ltb11 20 abril (3)

El sector de l’oli del Pallars està fent una aposta decidida per la qualitat a través de la recerca en varietats autòctones i la producció d’olis mono varietals que diferenciïn el producte en un mercat molt competitiu. Precisament, el treball de cooperació entre aquesta associació i el programa Al teu gust, aliments del Pallars, ha permès en els darrers anys treballar en la millora d’aquest producte i la professionalització del sector a la comarca.

Per altra banda, l’interès per les varietats locals pallareses ha afavorit la plantació de noves finques i manca un coneixement de com conduir les oliveres joves per tal d’optimitzar la producció i la qualitat de l’oliva.

Aquesta acció compta amb el finançament i suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc de Treball als Barris i dona suport al desenvolupament dels territoris amb majors necessitats en reequilibri territorial i social.

Tremp ensenya la tècnica de la poda de l'olivera a persones desocupades
Comentarios