06.07.2022 |
Viure als Pirineus

PALLARS JUSSÀ

El producte producte local com a motor econòmic

Una setantena de persones han participat en la jornada 'Territori, governança i desenvolupament: el producte local com a motor' celebrada a Tremp.

Pla general de la Jornada sobre producte local que s'ha celebrat a Tremp el 26 de maig del 2017 amb una setantena de persones. (horitzontal)
Pla general de la Jornada sobre producte local que s'ha celebrat a Tremp.
El producte producte local com a motor econòmic

La Jornada ha posat de manifest la cooperació entre públics i privats per dinamitzar els territoris rurals i les seves iniciatives. L'Ajuntament de Tremp ha apostat per la producció agroalimentària i la gastronomia com a sectors clau i un exemple d'èxit és el projecte 'Al Teu Gust; productes del Pallars', segons ha explicat la regidora de Promoció Econòmica, Anna Ritz. L'objectiu de la jornada era facilitar eines per ajudar a consolidar estratègies de dinamització fonamentades en el producte agroalimentari i la seva valorització gastronòmica.

Ritz, ha defensat la cooperació entre l'àmbit públic i el privat per al desenvolupament del territori i ha destacat que l'administració pública "ha d'arribar allà on el sector privat no pugui arribar". Ritz ha destacat que les empreses se sentin protagonistes dels projectes impulsats des de l'Ajuntament.

A la jornada hi han participat diversos productors d'arreu de Catalunya i de l'Estat espanyol, per explicar la seva experiència i la relació que tenen amb l'administració. Entre els participants hi ha hagut, el sector de l'oli de la Mancomunitat de la Taula del Sènia o les cooperatives ramaderes del País Basc.

El producte producte local com a motor econòmic
Comentarios