Tremp acull la presentació d'un estudi per conèixer les varietats autòctones d'olivera

Una quinzena de persones han participat a l’acte que ha tingut lloc aquest matí a l’ajuntament de Tremp.

NP20151004
photo_camera Imatge de la xerrada d'aquest matí.

Aquest matí l’Ajuntament de Tremp ha acollit la presentació de l’estudi que l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), de la Generalitat de Catalunya, durà a terme al Pallars Jussà per tal d’identificar possibles varietats d’olivera autòctones.

Aquesta acció compta amb el suport i el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació en el marc del projecte Treball a les 7 comarques i parteix d’una sol·licitud de l’associació de productors d’oli del Pallars, constituïda la passada primavera.

A més de presentar els objectius de l’estudi als productors de la comarca i a altres agents, com responsables de l’Oficina Comarcal d’Agricultura o de l’ECA Pallars, s’han començat a identificar parcel·les susceptibles de tenir varietats autòctones i s’ha iniciat el programa de visites per recollir mostres, que s’allargarà durant els propers mesos.

Aquesta acció forma part d’un seguit d’actuacions que l’Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà portaran a terme per tal de millorar la competitivitat de les empreses del sector oleícola i diversificar la seva oferta de productes, així com definir un conjunt de propostes i acompanyament al sector per definir i posar en marxa una estratègia de desenvolupament que afavoreixi la competitivitat del sector i la creació d’ocupació al Pallars. En aquest sentit, la regidora de Promoció Local, Anna Ritz, ha fet èmfasi en la importància d'aquesta mena d'accions conjuntes encarades a enfortir l'industria agroalimentària del nostre territori.