23.01.2022 |
Viure als Pirineus

Tremp acull la presentació d'un estudi per conèixer les varietats autòctones d'olivera

Una quinzena de persones han participat a l’acte que ha tingut lloc aquest matí a l’ajuntament de Tremp.

NP20151004
Imatge de la xerrada d'aquest matí.
Tremp acull la presentació d'un estudi per conèixer les varietats autòctones d'olivera

Aquest matí l’Ajuntament de Tremp ha acollit la presentació de l’estudi que l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), de la Generalitat de Catalunya, durà a terme al Pallars Jussà per tal d’identificar possibles varietats d’olivera autòctones.

Aquesta acció compta amb el suport i el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació en el marc del projecte Treball a les 7 comarques i parteix d’una sol·licitud de l’associació de productors d’oli del Pallars, constituïda la passada primavera.

A més de presentar els objectius de l’estudi als productors de la comarca i a altres agents, com responsables de l’Oficina Comarcal d’Agricultura o de l’ECA Pallars, s’han començat a identificar parcel·les susceptibles de tenir varietats autòctones i s’ha iniciat el programa de visites per recollir mostres, que s’allargarà durant els propers mesos.

Aquesta acció forma part d’un seguit d’actuacions que l’Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà portaran a terme per tal de millorar la competitivitat de les empreses del sector oleícola i diversificar la seva oferta de productes, així com definir un conjunt de propostes i acompanyament al sector per definir i posar en marxa una estratègia de desenvolupament que afavoreixi la competitivitat del sector i la creació d’ocupació al Pallars. En aquest sentit, la regidora de Promoció Local, Anna Ritz, ha fet èmfasi en la importància d'aquesta mena d'accions conjuntes encarades a enfortir l'industria agroalimentària del nostre territori.

Tremp acull la presentació d'un estudi per conèixer les varietats autòctones d'olivera
Comentarios