28.01.2022 |
Viure als Pirineus

Aquest diumenge se celebra la 13a edició de Boletus, la Fira del Bolet d’Isona

El proper diumenge 25 d’octubre se celebra a Isona la 13a edició de la Fira del Bolet “Boletus”. De fet, durant gairebé tot el mes d’octubre, al Pallars Jussà es programen nombroses activitats relacionades amb el món dels bolets, dintre de les “Jornades Micològiques del Pallars Jussà”, organitzades pel Consell Comarcal i que enguany arriben a la seva 14a edició.

Aquest diumenge se celebra la 13a edició de Boletus, la Fira del Bolet d’Isona

Les Jornades Micològiques arriben a Isona i Conca Dellà el dia 24 d’octubre amb la programació dels actes següents:

-9:00 h: Sortida guiada al bosc d’Isona amb la presidenta de la Societat Catalana de Micologia, Laia Ribas. En aquesta sortida, es donaran a conèixer les característiques ecològiques de les diferents espècies de bolets que podem trobar als nostres boscos. També es recolliran exemplars per tal de confeccionar la exposició micològica de la fira i el taller de classificació de bolets. Lloc de sortida davant del Cafè Modern d’Isona

-16:00 h: Taller de classificació de bolets, en el que Laia Ribas ensenyarà les diferents característiques morfològiques dels bolets que ens permeten la seva classificació. Aquesta activitat es realitzarà amb els bolets recollits durant la sortida guiada al bosc i amb tots els exemplars que aportin les persones interessades. Lloc: Sala d’exposicions del BBVA d’Isona. 

-20.00 h: La micòloga Laia Ribas oferirà la xerrada titulada “Boletaires i bolets”. Seguidament, s’oferirà un tast amb productes cedits per: Bar Edelweis, Ca l’Andreu, Carns Monsó, Celler-Restaurant Xic’s Cal Borrech, Formatges Vilavella, Forn Aranda, Queviures Cemeli, Queviures Monsó, Restaurant - Bar Cafè Modern, Restaurant - Bar Miami, Restaurant “La Rosta”, Supermercat Coaliment, Vins Sauvella i Xolís del Pallars. L’acte tindrà lloc al pavelló polisportiu d’Isona.

25 D’OCTUBRE: BOLETUS, 13a FIRA DEL BOLET D’ISONA

El diumenge dia 25 d’octubre tindrà lloc a Isona la tretzena edició de “Boletus”, Fira del Bolet d’Isona. La fira començarà amb la cercavila liderada per la mascota–gegant BOLETUS, acompanyada pel grup de percussió de la colla de diables LO PEIROT de Tremp, les diferents penyes boletaires, els nens de l’escola Aeso d’Isona i tothom que hi vulgui participar.

La sortida de la cercavila serà a les 10:30h des del pati de l’escola. La inauguració de la fira serà a les 11:00h. del matí a càrrec de les autoritats i a continuació l’escriptor Pep Coll farà el pregó inaugural. Al punt d’informació de la fira, els nens i nenes que vulguin podran maquillar-se. Durant el matí els mes petits podran gaudir de taller de manualitats relacionat amb el mon dels bolets, aquesta activitat és realitzarà a la Plaça de l’Assumpció.

A les 11:30h. Com a novetat es realitzarà un taller de cuina de bolets amb corder a càrrec de l’associació APAT a la sala del Ping Pong. Aquest any les fires de tardor del Pallars Jussà incorporen una novetat. En el marc de la campanya de valorització gastronòmica Pallars terra corder, les fires de tardor de la Pobleta de Bellveí, del Mostillo de Llimiana, del Bolet d’Isona, del Codony de Tremp, la de Salàs de Pallars, la de Talarn i la de Nadal de la Pobla de Segur programaran accions relacionades amb el corder com a marca gastronòmica del Pallars Jussà. El taller de cuina amb bolets i corder és un d’aquests actes.

A les 13:00h es celebrarà el popular concurs Boletus, en el que es pot participar com a categoria penyes o com a categoria particular. Els concursants de cada categoria podran optar a diferents premis, segons les característiques tècniques o estètiques de les cistelles presentades. La recepció de les cistelles es farà entre les 9:00 i les 10:30 a la Plaça del Raval i els premis es donaran a les 13:00h a l’escenari de la fira a la Plaça Bisbe Badia.

Com a novetat durant tot el matí hi haurà un tancat amb ovelles i corders i a les 13:30h ens explicaran històries de pastors. Aquest acte també està relacionat amb Pallars terra de corder.

A la sala del BBVA s’instal·larà l’exposició de bolets, realitzada amb les diferents espècies de bolets, recollides a la comarca durant la sortida guiada del dia anterior. L’horari de l’exposició serà d’11:00h a 14:00h i de 18:30h a 19:30h.

Fins a les 15:00, per diferents carrers del poble, hi haurà nombroses parades de productes agroalimentaris i d’artesania, on els firandants oferiran els seus productes. A les 17,30h l’escriptor Pep Coll ens presentarà el llibre “Guia dels indrets mítics i llegendaris del Pallars Jussà”.

Els assistents a la fira podran gaudir dels menús micològics que oferiran els restaurants d’Isona i Conca Dellà. En cas de pluja la fira es celebrarà al pavelló polisportiu (C/ Sant Andreu – Isona).

Per a més informació: 973 66 50 62 (Museu de la Conca Dellà)

Aquest diumenge se celebra la 13a edició de Boletus, la Fira del Bolet d’Isona
Comentarios