RAMADERIA

La Torre de Capdella acull aquest cap de setmana el XVè Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català

L'esdeveniment comptarà amb un espai pel bestiar i una zona de parades on es podran trobar articles de ramaderia, artesania i productes de proximitat.
Cavall pirinenc català a Espui
photo_camera Dos exemplars de cavall pirinenc català a Espui, a la Torre de Capdella / Marta Lluvich

Aquest cap de setmana, els cavalls seran els protagonistes a la Vall Fosca. La Torre de Capdella acollirà el XVè Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català amb la presència de 115 cavalls provinents d’una seixantena d’explotacions, de set comarques diferents dels Pirineus (Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Vall d’Aran, Alt Urgell, Cerdanya i Ripollès).

PROGRAMA FINAL

El concurs, organitzat per l’Associació de Cavall Pirinenc Català del Pallars Jussà i la Federació de Cavall Pirinenc Català i l’Ajuntament de la Torre de Capdella, aplega els millors exemplars de cada comarca que han estat premiats als seus respectius concursos comarcals. En el cas del Pallars Jussà, el concurs comarcal es va celebrar en el marc de la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí, el dia 7 d’octubre.

XV CONCURS NACIONAL CPC

L’esdeveniment tindrà un format similar a la fira ramadera i al concurs nacional de d’animals de raça bruna, que també es va organitzar a la Torre de Capdella al 2010. Així doncs, comptarà amb un espai pel bestiar i una zona de parades on es podran trobar articles de ramaderia, artesania i productes de proximitat.

Pel que fa a les autoritats, el Concurs Nacional comptarà amb la presència de Núria Fontanet Colell, coordinadora Territorial a l’Alt Pirineu i Aran del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el diputat de la Diputació de Lleida, Marc Baró i el president del Consell Comarcal, Ramon Jordana