INSTITUCIONS

Maria Pilar Tomàs i Chavalí serà la nova gerent del Consell Comarcal del Pallars Jussà

Substituirà Josep Ardanuy que va ocupar la gerència de l'organisme comarcal durant dotze anys.
CCPJ
photo_camera Ramon Jordana és el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà / CCPJ

L'exalcaldessa de Rialp Maria Pilar Tomàs i Chavalí serà, amb tota probabilitat, la nova gerent del Consell Comarcal del Pallars Jussà i substituirà Josep Ardanuy Tarrat en aquesta nova etapa. Així ho aprovarà, en una sessió extraordinària, el plenari comarcal del Jussà convocat per aquest dijous a la tarda.

Maria Pilar Tomàs i Chavalí (Tremp, 1960). Enginyera Tècnica en Química Industrial de formació, ha estat tècnica a la Direcció General de Planificació del departament de PTOP de la Generalitat (1986-88), participant en l'elaboració del Pla Comarcal de Muntanya del Pallars Sobirà. Gerent del Consell Comarcal del Pallars Sobirà durant els períodes 1988-2003 i 2017-2019. Alcaldessa de Rialp (2003-2007). Assessora adjunta a presidència i gerència del Consell Comarcal del Pallars Sobirà (2019-2023).

La nova gerent del Consell Comarcal del Pallars Jussà té una sòlida experiència en la gestió de fons europeus, ha estat tècnica externa del Consorci Ceder Pallars-Ribagorça (2014), i del Consorci Leader Pirineu Occidental (2015 -2016).

Ardanuy se'n va al Pla d'Urgell

Josep Ardanuy, amb una llarga trajectòria política i institucional com a membre d'Esquerra Republicana de Catalunya i edil de l'Ajuntament de Tremp, d'on va ser-ne tinent d'alcalde el 1999 amb Víctor Orrit a l'alcaldia, ha estat gerent del Consell del Pallars Jussà durant els últims dotze anys, amb les presidències de Joan Obach, de Constante Aranda i de Josep Maria Mullol.  Ardanuy va ser coordinador a l'Alt Pirineu i Aran del Departament de Governació i Administracions Públiques (2006-2010) i al llarg d'aquests anys ha estat una peça important en l'engranatge del Consell Comarcal del Pallars Jussà, especialment per la seva experiència en el coneixement de l'administració l la gestió dels fons europeus.

El fins ara gerent del Pallars Jussà deixa les seves responsabilitats en una comarca pirinenca per passar a ocupar-les en una de lleidatana, el Pla d'Urgell. Josep Maria Ardanuy va prendre possessió el passat mes d'agost com a nou gerent del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, on per primera vegada governarà aquest organisme Esquerra Republicana de Catalunya.

Set àrees al Consell Comarcal del Pallars Jussà

El Consell Comarcal del Pallars Jussà va celebrar, el proppassat 28 de juliol, el ple extraordinari del cartipàs on es van aprovar les diferents estructures que permetran el funcionament d’aquest òrgan durant la legislatura. En primer lloc es va informar sobre el nomenament d’Alba Moré, de Candidatura de Progrés, com a vicepresidenta de l’organisme.

Un dels canvis estructurals més importants respecte la legislatura anterior, en què les diferents àrees estaven concentrades sota la direcció de dues vicepresidències, ha estat la divisió tècnica del consell en 7 àrees acordades entre Esquerra i Candidatura de Progrés, les dues forces que formen el govern comarcal. Durant el ple s’ha designat un referent polític per cadascuna d’aquestes àrees que treballaran directament amb els equips tècnics. Segons el repartiment pactat, 4 de àrees les gestionarà Esquerra i 3 Candidatura de progrés.

Ple CCPJ 28 juliol 2023
Ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà celebrat aquest divendres / CCPJ

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal, Ramon Jordana, aquesta estructura ha de ser l'eina per fer del consell una institució propera, transparent i àgil de cara a la ciutadania, una voluntat que ja va manifestar en el ple d’investidura i que és l’objectiu principal i compartit amb el nou equip de govern.

Jordana també ha insistit en la necessitat que el Consell d’Alcaldies passi a tenir un paper decisiu alhora de marcar les línies de treball a nivell comarcal, sobretot en aquelles qüestions estratègiques que afecten al global dels municipis.

El ple del cartipàs també va servir per aprovar altres eines de funcionament polític del consell, com el règim de sessions del Ple i de la junta de Govern, l’aprovació dels membres de la junta de Portaveus, entre altres.

Alba Moré Carrera
Alba Moré Carrera

Alba Moré, vicepresidenta

Alba Moré Carrera nascuda el 8 de març de 1972 a Tremp, ocupa la 2a Tinença d'Alcaldia de l'Ajuntament de Tremp. És enginyera tècnica de telecomunicacions especialitat Imatge i so Universitat Ramon Llull - La Salle. També té el certificat d'Aptitud Pedagògica UDL. Actualment és professora de secundària i coordinadora TIC al Col·legi Maria Immaculada centre concertat per la Generalitat. Anteriorment ha treballat durant 7 anys a Abertis Telecom desenvolupant tasques de Cap d'operacions del Centre de Control (1 any), Tècnic d'Operacions de Broadcasting i de comunicacions Mòbils (6 anys).