ENERGIA

Salàs de Pallars i Talarn donen suport a l’empresa pública d’energia de Catalunya

Salàs de Pallars i Talarn són dels pocs municipis que han conservat la distribució i comercialització elèctriques i s’ofereixen per treballar-hi conjuntament
Captura de pantalla 2023-09-26 a les 23.10.35
photo_camera Salàs de Pallars i Talarn donen suport a l’empresa pública d’energia de Catalunya / salas.cat

Aquest dimarts s’ha presentat als associats d’ASEME (associació d’empreses elèctriques),l’empresa pública d’energia de Catalunya, l’Energètica, que té per objectiu incidir en l’actual model energètic i transformar-lo, incidint des de totes les fases possibles del mercat elèctric, des de la producció fins a la comercialització, passant per la distribució.

Des de l’Ajuntament de Salàs i Talarn veuen la proposta de l’Energètica com una eina útil per ajudar i reforçar a tots aquells ajuntaments que han aconseguit mantenir les empreses elèctriques municipals, però també, com una solució per aquells ajuntaments que mantenen en propietat la infraestructura però que ara es troben collats per la normativa elèctrica.

Captura de pantalla 2023-09-26 a les 23.10.35
Salàs de Pallars i Talarn donen suport a l’empresa pública d’energia de Catalunya / salas.cat

És per això que l’alcalde de Salàs, Jaume Solé i l’alcalde de Talarn Àlex Garcia han assistit a l’acte de presentació de l’Energètica perquè, com ha dit Jaume Solé “des de Salàs som aquí per mostrar el nostre suport a la iniciativa, amb l’expectativa i confiança que la nova empresa pública sàpiga treballar per garantir que el sistema elèctric de Catalunya estigui en mans públiques i perquè creiem que podem aportar-hi l’experiència que tenim des de l’Elèctrica de Salàs”. 

Talarn i Salàs de Pallars són dos dels municipis que han sabut conservar, després del procés de liberalització del mercat elèctric, la distribució (línies de baixa tensió) i la comercialització de l’electricitat a control municipal, fet que ha permès la venda directa de l'electricitat als veïns i veïnes sense especular amb el preu de la llum, al contrari del què fan les grans empreses del sector. Tanmateix, han de fer front a molta burocràcia i obligacions que dificulten el seu dia a dia.

Des de Salàs i Talarn volen poder aportar la seva experiència al nou projecte, per sumar esforços i ajudar a que l’Energètica sigui l’eina que totes necessitem.