INSTITUCIONS

Jordi Navarra repeteix com a president del Consell d’Alcaldies del Pallars Jussà

L'integren els 14 alcaldes i alcaldesses de la comarca sorgits de les passades eleccions municipals del mes de juny.
consell alcaldies Pallars Jussà 2023
photo_camera Jordi Navarra repeteix com a president del Consell d’Alcaldies del Pallars Jussà / CCPJ

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha estat escollit novament com a president del Consell d’Alcaldies del Pallars Jussà.
Aquest dilluns, 25 de setembre, es va constituir el nou Consell d’Alcaldies del Pallars Jussà, òrgan que integren els 14 alcaldes i alcaldesses de la comarca sorgits de les passades eleccions municipals del mes de juny.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Ramon Jordana, va reiterar en l’acte de constitució la necessitat de donar al Consell d’Alcaldies un paper decisiu alhora de marcar les línies de treball a nivell comarcal, sobretot en aquelles qüestions estratègiques que afecten al global dels municipis. Per la seva banda, Jordi Navarra va manifestar la necessitat de convertir el Consell d’Alcadies en un òrgan determinant en les polítiques comarcals donat que són els municipis els que coneixen les problemàtiques comunes que els afecten i que cal abordar d’una forma mancomunada.

Al ple de constitució ja es van apuntar algunes temàtiques que preocupen alcaldes i alcaldesses com millorar l’eficiència de la gestió dels residus o les dificultats en el manteniment dels camins d’accés a nuclis, entre altres.

Els membres del Consell d’Alcaldies van coincidir en treballar deixant de banda les ideologies per centrar-se en donar resposta als reptes que afecten a tots els municipis.
El plenari es reunirà un cop cada dos mesos i tindrà una comissió permanent formada per un membre de cadascun dels partits polítics que el formen on es decidiran els temes que es posaran a debat.