SENDERISME

S’inicia la 6a edició del Festival de Senderisme de la Vall Fosca, amb un gran èxit d’inscripcions

El nou Mirador de Campolongo, ubicat a 2.170 m, ha estat instal·lat estratègicament en aquest punt, que es troba al límit del Pallars Sobirà i del Parc Nacional. 
Festivals Senderisme Vall Fosca
photo_camera Festivals Senderisme de la Vall Fosca /vallfosca.net

El tret de sortida del Festival de Senderisme de la Vall Fosca, un dels 13 Festivals de Senderisme dels Pirineus, serà la inauguració del mirador de Campolongo a les 12 h, un punt emblemàtic on s’ha instal·lat un mirador i l’estàtua del gegant del Triador. A la inauguració hi serà present l’alcalde, Josep M. Dalmau, juntament amb altres autoritats locals, i Pep Vega, el director de la cursa Pedals de Foc Non Stop, Ultramarató de BTT més dura d’Europa i pionera a la Península Ibèrica, on el passat 26 de juny van participar prop de 800 ciclistes.

Pel que fa al Festival pròpiament, s’estrenarà el mateix dia 15 a la tarda, amb l’activitat estrella del sopar, observació d’estrelles i caminada nocturna a més de 2000 m, al Parc Nacional, declarat destinació Starlight per la UNESCO el 2018. La geologia també serà protagonista de dues activitats, que ens ajudaran a entendre millor per què formem part del Geoparc Orígens.  

Aquest any destaca una activitat nova guiada per Albert Keller. Coincidint amb el seu 140 aniversari, l’enginyer suís Keller ha tornat a la Vall Fosca per acompanyar-nos pel que van ser els seus dominis: Estany Gento, Colomina i la Central de Capdella. Serà una activitat d’alt muntanya teatralitzada amb una visió històrica d’aquesta zona del Parc Nacional.  

Responsabilitat amb l’entorn  i amb les persones

El Festival de Senderisme de la Vall Fosca ha treballat des de la primera edició amb grups reduïts, per garantir la seguretat, afavorir la proximitat amb els guies, i millorar així l’experiència.

En aquesta edició, es vetllarà més que mai pel benestar de les persones. A més de continuar treballant amb ràtios petites, i reforçar el guiatge en els casos que siguin necessaris, els organitzadors del Festival facilitaran material de protecció com el gel hidroalcohòlic, i els guies seguiran els protocols de seguretat establerts.

En la situació actual, el format del festival de senderisme de la Vall Fosca es consolida més que mai com una opció d’ecoturisme que s’adapta a les normatives de la pandèmia del coronavirus, i permet oferir activitats amb seguretat per a un turisme de proximitat.

Mirador de Campolongo i Gegant del Triador

Aquest nou mirador, ubicat a 2.170 m, ha estat instal·lat estratègicament en aquest punt, que es troba al límit del Pallars Sobirà i del Parc Nacional. Es tracta d’una parada obligada pels ciclistes que recorren la travessa de Pedals de Foc i la Transpirenaica, després d’enfilar la pujada del Triador, una de les més dures de la travessa. L’estàtua del Gegant del Triador, és el reconeixement de l’esforç de les persones que arriben a aquest punt cada any.