16.08.2022 |
Viure als Pirineus

CONCERTS D'ESTIU

El 17è Festival del Romànic i dels Castells de Frontera comença aquest diumenge al Castell de Llordà

Aquest any, a causa de la crisi de la COVID-19, el Festival tindrà el mateix format que ja es va utilitzar l’any passat i els concerts es podran seguir ‘en línia’ a través del canal de youtube del Consell Comarcal

Castell de Llordà
El Castell de Llordà acollirà la primera sessió del Festival del Romànic i dels Castells de Frontera
El 17è Festival del Romànic i dels Castells de Frontera comença aquest diumenge al Castell de Llordà

El Festival del Romànic i dels Castells de Frontera, organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i els ajuntaments corresponents, us invita a gaudir de la seva XVIIena edició amb un programa de música vocal i instrumental des del segle XVI a l’actualitat.

Aquest any, a causa de la crisi de la COVID-19, el Festival tindrà el mateix format que ja vàrem utilitzar l’any passat i els concerts es podran seguir ‘en línia’ a través del canal de youtube del Consell Comarcal.

Festival dels Castells

Al Castell de Llordà tindrem l’ocasió d’escoltar el programa ‘APASSIONADA’, un concert de música antiga a càrrec del trio SOLNEGRE, format per veu, viola da gamba i tiorba. Aquesta proposta basada en una selecció de cançons profanes que exalten sentiments sempre vigents, ens farà viatjar cap al final del Renaixement italià a les portes del Barroc, amb obres de Claudio Monteverdi, el gran compositor de la transició formal, i de Giovanni Girolamo Kapsberger, el  mestre de la tiorba, el gran llaüt que podrem veure i escoltar en el concert. La segona part, canviarem de geografia, però amb continuació de la temàtica amb obres de Henry Purcell, el mestre i gran compositor pioner del Barroc britànic.

Col-legiata-de-Santa-Maria-de-Mur

(Foto: Santa Maria de Mur acollirà el Festival del Romànic i dels Castells de Frontera /pallarsjussà)

A Santa Maria de Mur podrem escoltar ‘TEMPS DE CANTS’, un programa de música de coral de cambra a càrrec de NOCTES, un cor jove amb molta projecció en el panorama coral català dirigit per Maria Mauri. Temps de Cants és un breu, però intens recorregut per les grans obres corals del segles XIX, XX i XXI que culmina amb les obres Laudate Dominum i O vos omnes dels compositors catalans Josep Vila i Andreu Diport, seguides d’una segona part on s’interpretaran les cançons populars catalanes més conegudes del nostre país, recuperant el nostre llegat més antic i, a la vegada, el més proper. En temps de COVID aquest programa vol ser-ne l’altra cara amb una selecció de cants per a l’esperança i l’alegria.

PROGRAMA:

CASTELL DE LLORDÀ

Diumenge 18 de juliol a les 19:00

‘APASSIONADA’

Música antiga de cambra vocal i instrumental

SOLNEGRE

Eulàlia Fantova, mezzo

Dimitri Kindinis, viola da gamba

Ferran Pisà, tiorba

Obres de C. Monteverdi, G.G, Kapsberger i H. Purcell.

CASTELL DE MUR

Diumenge 25 de juliol a les 19:00

‘TEMPS DE CANTS’

Música coral de cambra actual, catalana i universal

NOCTES, cor de cambra

Maria Mauri, direcció

Obres de A. Bruckner, F. Mendelssohn, J.Rheinberger, S. Rachmaninoff, B. Britten, J. Vila i Casañas i A. Diport i arranjaments diversos de cançons populars catalanes.

El 17è Festival del Romànic i dels Castells de Frontera comença aquest diumenge al Castell de Llordà
Comentarios