03.10.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Reoberta la carretera d'Hortoneda al fer caure de la muntanya la pedra de 90 tones

La roca ha quedat a la via i ara es donarà pas alternatiu per aquest punt, que estava tancat des del diumenge
La pedra que han fet precipitar de la muntanya i que ha anat a parar al costat de la carretera d'Hortoneda el 28 de gener del 2020. (horitzontal)
La pedra que han fet precipitar de la muntanya i que ha anat a parar al costat de la carretera d'Hortoneda/Marta Lluvich
Reoberta la carretera d'Hortoneda al fer caure de la muntanya la pedra de 90 tones

Els veïns d'Hortoneda, al Pallars Jussà, ja poden sortir del poble, després que durant aquest dimarts s'hagi fet caure la pedra, de més de 90 tones, que estava inestable i amenaçava de precipitar-se a la carretera. Els operaris, gràcies a un sistema d'airbag, han fet moure la roca, que s'ha precipitat al costat de la carretera. Una màquina ha netejat el fang que s'ha acumulat a la via i s'ha donat pas alternatiu per circular per aquesta via, a l'espera de decidir què es fa amb la pedra, que ara ocupa l'altra meitat de la calçada. L'alcalde del municipi de Conca de Dalt, Martí Cardona, ha recordat que la vintena de veïns d'Hortoneda portaven des del diumenge incomunicats.

Pla general de la roca que amena√ßava de precipitar-se a la carretera d'Hortoneda i els t√®cnics han treballat per fer-la caure el 28 de gener del 2020. (horitzontal)(Foto: La roca que amenaçava de precipitar-se a la carretera d'Hortoneda i els tècnics han treballat per fer-la caure/Marta Lluvich)

L'única sortida que tenien la vintena de veïns d'Hortoneda era a través d'una pista forestal que les nevades dels darrers dies han deixat impracticable. Aquests veïns tampoc tenen cobertura de telefonia mòbil.

Cardona ha aprofitat per lamentar la manca de finançament per reparar les vies locals i ha reclamat que administracions superiors com la Diputació de Lleida o la Generalitat de Catalunya se'n facin càrrec. L'alcalde ha afegit que ajuntaments petits com el de Conca de Dalt no poden finançar la reparació de tots els quilòmetres de carreteres que porten a nuclis habitats.

Reoberta la carretera d'Hortoneda al fer caure de la muntanya la pedra de 90 tones
Comentarios