EDUCACIÓ AMBIENTAL

Alumnat de tercer d’ESO de Tremp planta arbres de bosc de ribera al barranc de Riucós

Aquesta plantació de verns, salzes i freixes també servirà per poder realitzar futures activitats d’educació ambiental.
IMG-20240606-WA0025
photo_camera Els alumnes de tercer d’ESO del Col·legi Maria Immaculada de Tremp van plantar arbres de bosc de ribera. - FORESTAL CATALANA

Amb motiu de la celebració de la Setmana de la Natura 2024, Forestal Catalana juntament amb l’Associació Renatura Pirineu i el Consell Comarcal del Pallars Jussà el passat 6 de juny, van organitzar una plantada d’arbres de bosc de ribera al barranc de Riucós amb els alumnes de tercer d’ESO del Col·legi Maria Immaculada de Tremp.

IMG-20240606-WA0016
Alumnes de tercer d’ESO del Col·legi Maria Immaculada de Tremp plantant arbres de bosc de ribera. - FORESTAL CATALANA

La plantada ha dotat l’entorn del barranc de Riucós a l’alçada de Tremp, d’espècies autòctones, enriquint la biodiversitat i afavorint la recuperació del bosc de ribera en aquesta zona més degradada. Aquesta plantació de verns, salzes i freixes també servirà per poder realitzar futures activitats d’educació ambiental. Durant l’activitat, els alumnes han conegut la importància dels boscos de ribera i les espècies autòctones d’aquest ambient. En un passat, els barrancs havien tingut molta activitat humana però avui en dia solen ser espais marginals i poc apreciats, tot i incloure fauna i flora de gran interès, actuant com a corredors i connectors ecològics de moltes espècies, i d’aquí el seu interès de conservació.